joi, 1 martie 2012

Sa vorbim pe bune : Ce este 1 Martie ?




Azi, orice baiat care "se respecta" (jenibil cliseu dar real) ofera unei fete Ghiocei, Martisoare si alte nimicuri materiale ! 
Chiar daca "nu conteaza" ce va ofera azi un baiat, unele dintre voi ii veti aprecia gestul mentinand compromisul din celelalte 364 zile din an sa ii permiteti sa va trateze precum o fata si nu un partener egal !
Ceea ce unora dintre baieti le convine de minune, numai ca nu o recunosc, preferand sa va domine printr-o masculinitate exacerbata jucand rolul de mascul alfa.


Pentru unii dintre noi (desi nu o recunoastem prea des), aceasta zi cand va oferim cadouri, vorbe si gesturi tandre este una in care jucam un rol intr-o piesa in care nu vrem sa fim. Desigur, unii baieti vor spune ca le place sa va ofere aceste "nimicuri" simbolice.
Respectivii o fac cu profunda recunostinta : pentru ca le inseninati ziua (adica ii treziti dupa ce au fost la mahmureala cu bajetii sau la vreun meci), pentru ca ii intampinati cu zambetul pe buze acasa in bucatarie (de fapt asteapta doar sa le puneti masa), pentru ca aduceti ceva nou in viata lor in fiecare zi (cum ar fii lucrurile de la spalat proaspat uscate in balcon) etc ..

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7fKgGIMpNwA] 

Ce vor spune mai rar, unii dintre noi - este ca vrem sa fiti VOI motivul pentru care ne trezim dimineata din pat si nu doar pentru a merge la scoala/cursuri/job si a trece inca o zi ordinara ! Desigur, nu vorbim de aceia care se culca in patul alteia si se trezesc in al vostru - desi, functioneaza si invers, daca e sa fim sinceri pana la capat astazi ;)
Eu va doresc, sa fiti voi motivul pentru care renuntam oricand la un meci sau o bere nu pentru a va face un favor ci pentru ca noi chiar vrem sa fim cu voi in acele momente, nu cu gasca sa vedem cum joaca Barca si Messi. Deoarece va apreciem pentru ceea ce sunteti in diminetile cand va treziti fara machiajul ce va mascheaza imperfectiunile si cu parul usor ciufulit ceea ce ne face sa va adoram mai mult, sa va aducem micul dejun la pat, timp in care va mai puteti intinde putin :)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=aEVDqEjzz78] 

In final, o explicatie : nu cumpar martisoare de multi ani, probabil din studentie cand am oferit ultima data prietenei. Pentru ca sunt destul de lipsite de imaginatie si nu ma ajuta sa transmit ceva prin acel obiect fad lipsit de consistenta si semnificatii.
Azi, in loc e martisor, v-am oferit ganduri sincere lipsite de ipocrizia multora (pana si) din online care posteaza pe Facebook tot felul de ghiocei, felicitari si alte dulcegarii. Sau in articole lacrimogene citite in batistele parfumate de mirosul unor vremuri demult apuse ori relatii sfarsite si neacceptate ca atare.
Inca mai practica unii, gestul trimiterii de felicitari electronice adreselor de contact, dovada suprema de nepasare si lipsa originalitatii in a personaliza un mesaj adresat unei fete pe care ar trebui sa o apreciezi si sa ii transmiti ceva original.

Va doresc, sa fiti iubite, apreciate si respectate ! Sa ne fiti primavara in viata noastra si sa ne determinati sa va pretuim tot anul, nu doar azi ! 

Va ofer, in final, o secventa tare draga mie cu actrita mea preferata Keira Knigthley. In caz ca mai era ceva de zis si nu am mentionat eu in aceasta postare in care pot fi numit miosogin, insensibil sau cine stie cum :)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=2KtVKu9CfDA]

La Multi Ani, mandrelor ;) 

4 comentarii:

  1. Frumu filmuletul de sfarsit. Cat despre martisor, ce sa zic, chiar nu ati observat ca el nu mai place nici fetelor!!! Voi tot veniti an de an cu tot felul de nimicuri pe care mai vreti sa le si purtam in piept! Sincer, orice altceva dar NU MARTISOARE!!! Flori, ciocolata, un film bun, orice altceva! Era tare la scoala pe vremea lui Ceausescu, acum chiar a trecut!

    RăspundețiȘtergere
  2. E o traditie, totuşi... Nu mai vrem mărţişoare pentru că nu le mai înţelegem semnificaţia.. Stiati ca în nordul ţării - Botoşani, Suceava, Iaşi etc - băietii primesc mărtişoare şi fetele le oferă?

    RăspundețiȘtergere
  3. ma bucur cand vad ca ma intelege cineva, probabil nu esti singura, dar printre cele speciale si tu ;)o primavara in care visele tale sa prinda aripi si sa poti zbura catre o vara minunata, iti doresc, Claudia :)

    RăspundețiȘtergere
  4. nu cred ca e ceva atat de blamabil sa constati ca o traditie frumoasa a intrat intr-o panta descendenta din pricina celor care-si afiseaza tarabele si au, de cele mai multe ori, produse neinteresante.atentie, nu contest calitatea unor martisoare lucrate traditional sau chiar aceste handmade-uri atat de fain :)stiu traditia, cand eram bighidiu, bunica imi punea la o mana o ata rosie sa imi poarte noroc.uitati, Claudia chiar spune mai sus un pic, unele lucruri care-mi confirma gandurile asupra a ceea ce isi doresc femeile. cu toate ca, este destul de greu sa intuim noi aceste lucruri dar, merita incercat :)multumesc frumos pentru vizita si comentariu. cred ca gandim la fel in aceasta discutie, doar ca eu am pus accentul pe originalitatea fiecaruia dintre noi in momente in care unele fete poate chiar vor altceva decat ceea ce primesc majoritatea dintre ele de pe tarabe :)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)