miercuri, 28 martie 2012

Marsul Autismului 2012 la Focsani : Asociatia Speranta Andradei - Centrul de zi "Micul Print" Focsani


Am primit de la doamna Gabriela Dima rugamintea de a promova acest comunicat referitor la AUTISM - sindrom despre care v-am mai vorbit eu in 2011 ! Este vorba despre autism si, cand va vorbesc despe asa ceva, gandul meu zboara catre micutii de la Centrele Praslea si Harap Alb Focsani, pe care i-am vizitat de Craciun. In 2008, Natiunile Unite au declarat ziua de 2 aprilie ca fiind “Ziua internaţionala de constientizare a autismului”. De atunci, aceasta zi este marcata anul cu scopul de a creste nivelul de conştientizare al publicului larg privind nevoile de suport ale persoanelor cu autism si ale familiilor lor. 

Asociaţia Speranţa Andradei din Focşani - Centrul regional de recuperare a copilului cu autism “Micul Prinţ” va derula pe parcursul lunii aprilie o campanie de conştientizare a autismului. Cu acest prilej vor fi organizate mai multe evenimente : Marşul Autismului – 01 aprilie, ora 18.00.



· Iluminarea in albastru a Teatrului Municipal Maior Gheorghe Pastia, 1 aprilie, ora 20.00. Actiuni similar se vor derula simultam in cele mai mari orase din tara.

· Campanie de infoarmare in scoli. Specialistii din cadrul centrului vor merge în fiecare scoala din Focsani si vor discuta cu elevii despre autism si posibilitatile de intregrare a copiilor cu autism in scoala. Actiunea se deruleaza in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Vrancea si toate scolile generale din Focsani.

· Sa pictam in culorile autismului, vineri 6 aprilie, ora 17.00, la Promenada Mall. Vom picta, impreuna cu elevii din scoli si licee un banner mare ce va fi apoi expus pe fatada Promenadei Mall pe toata durata lunii aprilie

· Atelier interactiv de creatie, 4 -5 aprilie, orele 17.00 -20.00, la Promenada Mall. Activitati interactive cu si pentru copii. Invitati speciali copiii de la gradinita Regatul Povestilor.

· Vis albastru. Eveniment caritabil, sambata 7 aprilie, ora 18.00, la Promenada Mall. Artisti plastici renumiti din tara au donat cate o lucrare ce va fi scoasa la licitatie in beneficial copiilor cu autism. Toate fondurile strsnse vor fi donate centrului “Micul Print”. Cu acest prilej vor primi diplome de recunostinta toti cei care au sustinut activitatea centrului de-a lungul timpului.

· Campanie de constientizare, in parteneriat cu Promenada Mall şi Carrefour. Pe toata durata lunii aprilie vor fi postate placute cu mesaje despre autism pe culoarele de la Promenada, iar la casele de marcat de la Carrefour, fiecare client va primi un fluturas cu informaţii relevante despre primele semne ale autismului.


In Romania, la fiecare 7 ore se naste un copil cu autism. Potrivit estimarilor internationale, rata tulburarilor din spectrul autism este de 1 la 100 copii, 4 din 5 copii sunt baieţi. Asociatia Speranta Andradei Focsani prin Centrul regional de recuperare a copilului cu autism “Micul Prinţ” ofera servicii unui numar de peste 80 beneficiari lunar, copii intre 1-12 ani din Vrancea, Buzau, Galati, Tulcea, Botosani, Piatra Neamt şi Suceava. 



2 comentarii:

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)