joi, 29 martie 2012

Rugby in Vrancea : CSM LPS 2007 Focsani





Tare m-am bucurat, de stirea recenta din Sport Local despre faptul ca Vrancea va avea, din nou o echipa in prima liga de rugby din Romania. Este vorba despre nou infiintata echipa de rugby CSM LPS 2007 Focsani. Din pacate, mai avem un pic de asteptat : noua noastra echipa va debuta abia in sezonul 2013.


"Ar fi fost pacat sa nu avem o echipa de seniori tinand cont de faptul ca de-a lungul anilor echipa de juniori a LPS Focsani a alimentat cluburile mari de performanta din Romania si echipele nationale ale Romaniei" - a declarat Ion Viorel, dupa ce a fost aprobata infiintarea sectiei de rugby seniori. 

Ion Viorel este sufletul acestui proiect frumos pentru sportul vrancean. In prezent, domnia sa este Director de Dezvoltare pentru Moldova Sud al FRR.ro . Dar, daca nu ma insel eu, Ion Viorel a fost si antrenorul lotului national de juniori. Poate ma lamureste cineva, sa nu zic gresit :)

Stadionul de rugby din Focsani s-a schimbat extrem de mult in bine, in ultimii 2-3 ani. Dupa cum bine stiti, v-am zis, alerg destul de mult in fiecare vara de 5 ani. Anul trecut am alergat pe pista stadionului de rugby Focsani (fost "23 August" denumirea comunista) si va certific schimbarea majora a gazonului. Singura problema, este calitatea tribunelor, una neadecvata pentru prima liga.

Este laudabil gestul Primariei Focsani : Consiliul Local si Primarul Decebal Bacinski. Ma bucur, in ideea in care Blogosfera Vrancea poate da o mana de ajutor rugby-ului vrancean, precum DreamTeamRo a generat o emulatie in jurul sportului cu balonul oval la nivel de echipa nationala a Romaniei. Evident, pastrand proportiile :)

E cineva iubitor de rugby in Vrancea, sau preferati alte sporturi precum fotbal ? 
E oportuna decizia Primariei Focsani sau trebuia sa se investeasca in altceva ? 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)