marți, 27 martie 2012

Cu cine veti vota la alegerile locale din 10 iunie 2012 in Focsani ?





Cristi Irimia ne intreaba azi in Vrancea Media - Cu cine veţi vota la alegerile locale din 10 iunie ? 
Este precizat : "cu cine veti vota" si ar trebui specificat si intarit ca sensul ei se refera la Alegerile pentru PRIMAR ! Daca dorea sa vada separat pentru Primar si Consiliul Local, erau necesare 2 intrebari !

Un candidat independent nu poate fi asimilat unui partid politic dpdv logistic si financiar, decat daca e cineva dispus sa piarda niste bani fara sa aibe certitudinea ca focsanenii ar prefera asa ceva. Personal, nu cred ca are sanse o astfel de persoana care sa candideze (repet) pentru Consiliul Local Focsani ! 
Acesta poate candida la CL insa nu cred ca s-a gasit inca vreunul care sa se incumete la acest lucru, procedura insasi fiind una destul de delicata pentru calcularea procentului unui astfel de "cutezator" :)

Chiar si asa, cred ca cel putin un partid isi va arunca un candidat asa-zis "independent" care sa "rupa" din procente, pe modelul "BIZNA" implementat foarte ingenios, strategic si castigator de catre Marian Oprisan la recentele alegeri din comuna Tulnici, dupa decesul fostului primar PSD Vasile Agurida !

Prin urmare, daca e sa vorbim despre un candidat "Independent" pentru Primarie ar fi o varianta chiar foarte potrivita in ochii multora dintre locuitorii Municipiului Focsani ! Chiar daca sunt sanse mari ca odata ales sa treaca intr-un anumit partid pe modelul mentionat anterior !

Nu ma intereseaza prea tare ce partid ati prefera, mai degraba daca sunteti deschisi catre un candidat "independent" ? Si daca da, va temeti ca va trada increderea voastra si se va alatura unui anumit partid dupa ce va iesi Primar ? 

2 comentarii:

  1. In primul rand, nu cred ca Bazna a castigat pe inteligenta lui Oprisan, a fost mai mult o asociere bazata pe interese, pe ultima suta de metri, intre un om care avea ceva notorietatea in randul oamenilor din Tulnici si Oprisan care s-a trezit, dupa tradarea lui Alin Oltean, ca a pus canditat unul care nici macar sustinerea organizatiei PSd Tulnici sau a familiei raposatului, nu a avut-o. Oprisan si-a jucat cartea bine pana la urma, dar e prea mult sa spunem ca a premeditat sa joace pe mana unui independent pt a bate PDL. Cat priveste sondajul lui Cristi Irimia, nici eu nu cred ca intrebarea e corect pusa, sunt importante si partidele in alegerile locale, dar spre exemplu eu pot garanta ca 95% din primari vranceni isi vor recastiga mandatul, adik PDL va avea cam 10 primari, fara consiliu judetean castigat, deci un scor de 10-15%, in in sondajul lui Cristi va iesi ca scor politic peste 25-30%.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ ANONIM : Salut ! nu iti stiu numele asa ca o sa fac aceeasi mentionare celor care semneaza "anonim", rugandu-te sa lasi de acuma un nume cand completezi :)In al doilea rand, comentariul tau este foarte corect. A fost un cumul de factori care au contribuit la alegerea lui Bizna drept candidat ne-oficial sprijnit de catre PSD si PNL la Tulnici.INTREBARE : Cand te referi, la scorul politic al PDL, la care anume faci referire : cel din sondajul de pe Vrancea Media sau cel de la urne :)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)