joi, 22 martie 2012

Ce este Earth Hour ?



EARTH HOUR Vrancea este un eveniment pe care il voi coordona cu colegii mei din Blogosfera Vrancea si va fi implementat in judetul nostru. Pe scurt, in fiecare an, în ultima sambătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie. 

Mişcarea Earth Hour, iniţiata şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii mari, cucerind sute de milioane de oameni şiinduce un sentiment de apartenenţă la o comunitate, în rândul celor care sarbătoresc Earth Hour de fiecare dată. 


Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, cu o participare de peste 5.200 de oraşe din 135 de ţări, a demonstrat că 1,8 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător.

De-a lungul timpului, ei şi-au împărtăşit în mod voluntar poveştile, ideile şi planurile de acţiune în beneficiul naturii, arătând că le pasă si că vor să se dedice mai mult acestei cauze. Astfel, Earth Hour a devenit un simbol important al unui angajament mult mai complex decât ceea ce presupunea evenimentul la început – stingerea luminilor pentru o oră



Trebuie sa va marturisesc, m-am implicat in acest proiect si datorita unei experiente anterioare in care l-am cunoscut indeaproape pe Magor Csibi - coordonator de proiect la WWF Romania.



La îndemnul WWF, organizaţia care a iniţiat mişcarea Earth Hour, în anul 2007, un numar de 5200 oraşe din peste 135 de tari au stins lumina de Earth Hour în 2011, raspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale.



Linkuri utile - social media : Facebook  , Twitter , Youtube




14 comentarii:

  1. Earth hour e primul pas. Merită făcuţi si altii. Apariţia acestuia - întâiul -, ne arată că deja ne schimbăm in bine atitudinea.

    RăspundețiȘtergere
  2. intr-adevar, vine un moment in care trebuie sa constientizam astfel de cauze, sa le promovam si sa incercams a schmimbam mentalitatile celor de langa noi !acesta este motivul pentru care am initiat in Vrancea proiectul EARTH HOUR, avand in vedere ca in 2011 Primaria doar a stins lumina. eu sper ca prin efortul bloggerilor vranceni sa reusim in 2012 sa aducem in PIATA UNIRII cateva sute de oameni !am mai spus-o de multe ori : suntem prea indulgenti cu lipsa simtului civic si inca nu reuysim sa luam ATITUDINE. e drept, viata grea si alte preocupari mai semnificative, ne determina pe unii dintre noi sa ne prioritizam actiunile din spatiul public. vreau ca EARTH HOUR sa fie un mijloc prin care sa fim uniti cand vine vorba atat de a proteja mediul si consumul echilibrat. dar si sa ne putem baza pe o reactie a comuniattii fata de orice alta questiune care ne priveste pe noi si pe cei carora le vom lasa resursele tarii noastre spre gestionare !

    RăspundețiȘtergere
  3. @Vali : okayu, intai de toate, te asteptam dumninica aceasta in Irish Pub de la ora 17,00 pentru a pune la punct cateva detalii ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.dumitru_gabriela31@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. As vrea sa scriu cu riscul de a fi foarte injurat de toti cititorii tai dar si de catre tine, de ce nu sunt de acord cu un Earth Hour. Nu-mi place Earth Hour pentru ca ramane doar la stadiul de chestie simbolica, acasa lumea continuand sa faca excese de energie si de cele mai multe ori risipind-o inutil. Trebuie sa fim fericiti ca nu sunt foarte multi care sting lumina de ziua Earth Hour pentru ca astfel sistemul electric s-ar da peste cap, producandu-se socuri ce pot duce la stricarea si arderea electronicelor din casa. Eu propun sa transformam aceasta zi simbolica in fapte ZILNICE ce pot ajuta mult mai mult pamantul daca chiar ne dorim acest lucru. Poti fi prietenis cu mediul si fara Earth Hour.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu pot sa va promit ceva in perioada urmatoare (1 saptamana) avand cateva campanii si proiecte despre care o sa scriu. o sa ma uit, in functie de timp, dupa aceasta pe cererea dvs ! multa sanatate si sa invingeti !

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Laurentiu : ei, stai linistit - nu esti injurat chiar de "toti cititorii mei" :))Si eu am aceeasi opinie, insa educarea unora dintre noi se face prin forta exemplului. De aceea, am ales sa ma implic si sa iau atitudine incercand pentru prima data in Vrancea sa realizez aceasta campanie asa cum trebuie ! Asa cum se face si in alte orase civilizate, educate, vii !Focsaniul inca sufera la capitolul forta civica, prin lipsa de reactie si atitudine a focsanenilor in fata unor excese: ale autoritatilor publice, politicienilor sau chiar locuitorilor care consuma in exces resursele de orice natura ! INTREBARE : crezi ca poti ajuta cumva EARTH HOUR Vrancea ? Esti acasa sambata ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place ideea! Daca ies din spital pana sambata, sa stii ca m`as alatura cu cea mai mare placere! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. vezi ca se face si in Marasesti. este mai bine sa te implici acolo ca blogger unde poti da o mana de ajutor comunitatii care ar avea nevoie de sprijinul tau !Anghel Lavinia a scris in Ziarul de Vrancea detalii : "Si marasestenii sunt asteptati in Parcul Civic, langa Casa de cultura Emanoil Petrut din Marasesti, sambata,31 martie intre orele 20.30-21.30, pentru a celebra Ora Pamantului. Initiativa apartine membrilor Patrulei Ecologice,elevi ai Grupului Scolar Marasesti". citeste aici: http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/76570-ora-pamintului-va-fi-celebrata-in-piata-unirii.html

    RăspundețiȘtergere
  10. pacat, puteai veni alaturi de noi :( de curiozitate : care sunt sansele ca sa reduci semnificativ consumul de electricitate de EARTH HOUR :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Minime. Insa eu fac economie cand trebuie. Nu-mi las incarcatoarele in priza si folosesc lumina cand e nevoie. :)Aici ma refer pt acasa ca la camin slabe sanse :)). Ideea e sa nu se lase incarcatoarele in priza, sa folositi lumina decat cand aveti nevoie, sa stati cu usa frigiderului cat mai putin deschisa, sa stingeti TV-ul de la buton nu de la telecomanda. Si pe langa asta ar fi idea sa nu mai facem mizerie pe jos, si ideal ar fi sa se faca gunoi selectat pentru reciclare. In al III-lea rand sa incercam sa nu mai aruncam mancare, adica sa ne luam exact cat trebuie (mai ales ca 2 miliarde din populatia planetei sufera de foame). Pe acelasi principiu sa nu lasam apa sa curga aiurea cand ne spalam, ideale ar fi robinetele cu senzori. (aceeasi populatie care sufera de foame, din pacate sufera si de sete). Chestia cu apa e discutabila oricum pt ca ea se regenereaza cel mai usor, insa ar fi mai putin de lucru la statiile de epurare. In opinia mea Earth Hour ar putea fi in fiecare zi, si daca 1 miliard de oameni ar face ce am scris mai sus deja putem spune ca o sa avansam ca specie :)

    RăspundețiȘtergere
  12. fratele meu alb, chiar ca ai dat un comentariu exemplar : cam asa cred si eu ca trebuie sa ne comportam fata de mediu, resurse si chiar cei din jurul nostru :)felicitari, Laurentiu !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)