sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Romania, cauta Presedinte (2)

Presedinte ideal este acea persoana compatibila cu tranzitele care se produc peste harta Romaniei in 2009 – 2014. Daca alegem bine sau nu, acum, ne vom da seama in mai 2010. Apoi, pe parcursul lui 2011. Vom aduce la putere un fel de Carol II energic si carismatic, plin de promisiuni, sau o personalitate capabila sa ne insufle cheful de-a fi din nou ceea ce suntem cu adevarat: un popor increzator, vesel, inventiv, original si nepretentios, recunoscator si cooperant, entuziast si altruist?
Astrologic, Romania doreste o schimbare majora, o personalitate surprinzatoare, un candidat inedit, un om care parca vine din alte sfere decat cele politice obisnuite, o persoana care nu pare sa aiba legatura cu mediul sau stilul politic cu care ne-am obisnuit, mult mai degajat, mai firesc, fara ostentatie sau declaratii demonstrative si capabil sa trezeasca tot ce avem mai bun in noi – nu resentimentele, nu frica de viitor, nu dorinta de razbunare, nu dezbinarea.
Romania are nevoie de un presedinte suficient de curajos pentru a sustine interesele tarii in fata grupurilor politice externe. Suficient de inteligent pentru a intelege ca delimitarea intre interesele unui popor si interesele altuia a devenit mult mai precara in Europa unita si ca el trebuie sa fie deschis la o redefinire mereu in favoarea spiritului nostru, fara daunarea spiritului altui neam.
Sunt poate cele mai grele si responsabile alegeri. Pentru ca avem cea mai diversa, bogata si ofertanta alternativa politica. Cu cat oferta este mai variata, cu atat responsabilitatea fata de vot este mai mare, pentru ca realizam ca aveam de ales, ca se putea altfel – asumare de care am fost scutiti in ’92, de exemplu. 
Sa evitam votul negativ
Ce presedinte ii dam Romaniei depinde de noi, nu de candidati. Si asta pentru ca atentia noastra le da energie si ii sustine. Fara noi n-ar avea forta sa faca ceea ce fac – in bine sau in rau. Atentia noastra, sperantele, asteptarile, increderea si chiar furia si ura ii sustin energetic. De aceea, orice ales va fi dependent de acceptarea, sustinerea si increderea noastra. Noi ii tinem pe ei – si nu invers. Daca vom vota individual, vom vota simpatii. Daca vom vota colectiv – un presedinte bun si pentru cei din alta tabara decat a noastra – vom vota pentru Romania.
Daca ne pasa de Romania, alegerea trebuie sa exprime binele tuturor. Sa ne gandim la un presedinte bun pentru prietenii nostri ale caror probleme le stim, pentru vecinii nostri de ale caror necazui am auzit, ale cunoscutilor nostri, ale caror planuri de afirmare le sustinem. Abia atunci vom avea politicieni si presedinti buni, cand ne vom duce la vot dorindu-ne binele – noua, dar si celor de langa noi.
Probabil ca atunci am gresit – cand am votat mereu anti ceva/cineva. Acum sa fim pro, sa evitam votul negativ. Sa fim pentru ceva si cineva. Si sa votam pe cel care este pro, pe cel care are o atitudine de constructor, nu de demolator. Persoana care manifesta cele mai putine resentimente, care ataca cel mai putin, care are discursul cel mai pozitiv si constructiv, cel mai respectuos, cel mai increzator (nu laudaros), cel mai axat pe prezent si viitor, cel mai transparent, cel mai echidistant, cel mai putin reactiv, cel care zambeste cel mai mult. Acela indica un presedinte potrivit pentru Romania de mandat 2009.
Dar… pentru ca suntem principalii contribuitori la realitatea traita, putem face ca cel care vine – indiferent cine e si ce si-a propus – sa dea ce are mai bun, cat e in functie. Noi avem aceasta forta – sa-l aducem la cel mai inalt nivel al sau de constiinta, sa faca tot ce poate mai bine pentru noi. De aceea e important nu pe cine ci cum votam – cu ce constiinta, intentie, atitudine, credinta, viziune. Noi, milioane de votanti, cream un egregor in ziua votului – un camp mental si sufletesc, de o forta uriasa. Viitorul presedinte va fi sustinut sau hartuit de acest camp. Daca noi “informam” energia colectiva cu dorinta de a sustine un presedinte constient si bun pentru noi, fara teama-ura-dezgust- neincredere, atunci il vom inspira pe cel ales sa se ridice la cel mai inalt nivel al sau de constiinta, sa foloseasca la cel mai inalt nivel, inzestrarile sale astrale. Sa fie Omul Romaniei. Noi il inspiram! Noi ne sustinem presedintii. Pentru ca noi suntem Romania. Si Romania isi alege presedintele.
Dar daca nu avem o viziune clara despre Romania in care vrem sa traim, daca ne temem ca vom fi mai departe ignorati, ne vom trezi trasi in visul de marire al altora si vom suferi din nou. Acum trebuie sa ne votam viziunea, credinta si iubirea de Romania!

de la www.horoscoptv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)