vineri, 20 noiembrie 2009

RIP : Puiu Siru



Am fost unul dintre cei care au apucat sa-l cunoasca si sa stea putin prin preajma sa, cu diverse ocazii. In tot ce facea era determinat, curajos si punea suflet in actiunile sale. Avea cuvinte frumoase si de apreciere pentru cei mai tineri, incurajandu-ne si gasind mereu o vorba mobilizatoare pentru noi. Nu pot sa uit, cum ne zicea, cu bucurie, cand ne intalneam la orice intalnire publica : "SALUTARE, TINERETE"!


Un om de dreapta care-a ramas asa, indiferent ca a fost in PNTcd, in Alianta Civica sau PNL, aparand valorile societatii civile si cauzele celor pe care i-a ajutat de-a lungul timpului !


Un spirit rebel care a fost printre putinii adversari reali ai Presedintelui Vrancei - Marian Oprisan, si-a plecat de aici nedand mana cu el si neavand combinatii de culise precum unii actori politici mioritici.


Un om de cultura, director al acestei institutii deconcentrate in Vrancea care a sprijinit si sustinut o multime de scriitori si oameni de litere, multi dintre ei, plecati la cele vesnice chiar in ultimii 2-3 ani. Toti acestia, se vor intalni, in ceruri, cu Don Quijote de la Vrancea, cum era cunoscut Nea Puiu !


Un tip nelinistit care a fost iubit si contestat, avea o memorie fabuloasa, o cultura vasta si-un discurs bun care avea in centru-i celebra "Politica in Romania se face de la Vrancea" ! 



La revedere, Nea Puiu ! Dumnezeu sa te odihneasca, la dreapta-I !


Poza este de cand era in formatia Evolutiv.




2 comentarii:

  1. a fost unul dintre stalpii rezistentei anti-komuniste din Vrancea si unul dintre putinii care au luptat cinstit, fara combinatii pe la spate, contra lui Oprisan !in plus, un sustinator al celor cu initiativa in arta, cultura, viata civica, politica si-n ceea ce inseaman treburile publice care privesc "cetatea" ! fara el, ne va fi mai greu, dar am castigat un reper, pe viitor !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)