luni, 23 noiembrie 2009

Reactii, la cald ?

Nu fac asa ceva, de obicei. Nu-mi sta in caracter sa reactionez precipitat, instinctiv si fara sa filtrez informatia. De aceea nu voi emite nici o concluzie, asteptand numaratoarea finala.
Se poate spune, totusi, ca fiecare dintre cei 3 candidati a castigat :
 * Crin pentru c-a depasit scorul PNL de 18% si l-a dus la 22% (update: 20% conform numaratorii finale) si a luat voturi de la tineri, nehotarati si cei care nu votau de obicei.
 * Geoana pentru ca nu a luat atat de mult sub scorul PSD reusind sa intre in finala.
 * Basescu pentru referenduum.
Clipul ales pentru saptamana asta din dreapta-sus este pentru fiecare dintre cei care am inteles ca trebuie ALTFEL in politica. Un prim pas s-a facut, votul nostru a fost cinstit, nefraudat si, in lipsa unei masinarii de partid, am strans un scor onest ce nu poate fi contestat. Am pierdut o lupta, nu batalia ; am creat un precedent. In plus, dupa 2000, Basescu pierde Capitala iar Crin Antonescu castiga majoritatea voturilor bucurestenilor. Nimeni nu poate nega asta.
Restul concluziilor, de maine incolo.
Voi ce aveti de zis ?

12 comentarii:

  1. Sunt putin dezamagit de aceste alegeri pentru ca au fost foarte multe nereguli. Suntem exact ca vecinii nostrii din Moldova. Deocamdata democratia la noi nu functioneaza. Cat despre rezultatele votului, ~20% pentru Crin este un rezultat extraordinar de bun avand in vedere ca abia acum a inceput sa iasa la suprafata ca politician. Daca se mentine pe scena politica asa cum a facut-o si pana acum are sanse foarte mari sa creasca peste 30-35%. Cat despre referendum, din pacate este validat, nu ma suparam asa tare daca se micsora numarul de parlamentari si ramanea parlament bicameral, insa cu parlament unicameral si fara un presedinte si un prim ministru de "calitate" se vor face multe "manareli". Cat despre Geoana, are sanse foarte mari sa castige in turul 2 si eu cred ca va castiga cu siguranta. Doar nu-l vrem tot pe basescu nu?P.S. : Sper sa nu patim cu Geoana cum am patit cu Basescu. Uneori ma ingrozeste poporul roman vazand cat de jos a ajuns.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ptrickdan- O singura intrebare am: Vei vota cu Geoana, cum a sugerat Crin?

    RăspundețiȘtergere
  3. DESCHIDEREA UNUI CAZIER PENTRU TRAIAN BASESCU LA NEW YORK DETECTIVUL CARE SE OCUPA DE SPARGEREA STUDIOULUI MEU SI A MAI MILTOR STUDIOURI DIN CARTIERUL GALERIILORDE ARTA DIN NEW YORK, PRIN CARE SERVICIUL ROMAN EXTERN A INTRAT IN POSESIA CARNETULUI MEU DE TELEFON, MA SUNAT DAND O VESTE BUNA. Unul din raufacatorri nu mai este in libertate si a inceput sa vorbeasca. Toate indicatiile duc spre un grup infractional provenind din Romania. El este condus in ordinea importantei si a gradelor de urmatoarele persoane. TRAIAN BASESCU - PROFESIE CAPITAN MARITIM Cetatean Roman RAZVAN UNGUREANU - PROFESIE- PROFESOR SPECIALIZAT IN STUDII EBRAICE Cetatean Roman ?LUCIANO PAVONIi- PROFESIE ECONOMIST -SEF ROMEXORT IN USA DIN 1977 Actual Consul general la New York Cetatean Roman . ANDREI BADIN - FARA PROFESIE SAU STUDII SUPERIOARE Cetatean roman. Pentru mai multe amanunte despre activitatea acesti grup criminal actionand pe teritoriul USA deschideti ROBERT HORVATH -DEVA BLOG http://devanewyork.blogspot.com/ http://www.devagallery.com/ CAUTATI ARTICOLUL " UN WATERGATE ROMANESC"

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Laurentiu : democratie este doar ca apar, deseori, derapaje de la aceasta. Cat despre sansele lui Geoana, ma intereseaza prea putin spre deloc... Oricum NU MERG LA VOT in turul 2, doar nu m-am dilit la cap. Am mai avut o asemenea optiune proasta in trecut si nu am votat. Asta nu inseamna ca nu ma intereseaza stabilitatea politica a tarii si asigurarea unui guvern solid care sa ia decizii normale in perioada de criza. Ma deranjeaza ca ne concentram atat de mult pe cine iese Presedinte si nu pe ce majoritate parlamentara vom avea. Poporul roman, avand sechelele komuniste nu intelege ca Presedintele nu prea conteaza ci Parlamentul si Guvernul.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Iulia : un singur raspuns am - in contextul in care duminica NU am votat negativ contra lui Basescu, ci POZITIV pentru Crin Antonescu, nu vad ce vraji voodoo m-ar putea teleporta pe 06 decembrie la vot !!!Optiunea mea si a altor romani e fost exprimata in turul 1 pt Presedintele Romaniei. Acum, nu avem ce alege, sa iasa cine o fi nici nu conteaza, ideea e sa avem un Guvern Johhanis care sa aduca o stare de normalitate social-politica si de predictibilitate pt mediul econimic si de afaceri. Daca vrei, pe 06 decenbrie, voi proceda aidoma anului 2000 cand am votat in turul 1 cu Mugur Isarescu iar in turul 2 am stat si-am jucat wist in camin, neputand alege intre Iliescu si Vadim ! Gresesc undeva, Iulia :)PS : tu cum vei proceda ?

    RăspundețiȘtergere
  6. PRECIZARE IMPORTANTA : Crin Antonescu NU a facut indicatii cu cine sa voteze romanii. Nu o poate face dintr-un simplu motiv : nu ii poti controla pe votanti si nu stii daca vor merge la vot.Iti reamintesc faptul ca exista dinaintea alegerilor o majoritate care sustine propunerea de Premier a PNL pt Klaus Johhanis formata din : PNL+UDMR, PSD+PC si Toate Minoritatile Nationale !Basescu nu l-a dorit pe Johhanis pt a intretine criza, a specula voturi la aceste alegeri, concomitent cu organizarea unui referenduum inutil care are sansele sa nu fie validat. Altfel am fi avut acuma guvern, liniste in tara si poate am fi mers la vot mai linistiti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Domnule ROBERT HORVARTH : V-am permis postarea dvs fiind prima pe blogul meu. Asta desi am observat aceste postari ale dvs si pe alte bloguri ale amicilor din blogosfera. Ceea ce faceti dvs este un soi de SPAM BLOGERISTIC si, desi v-am permis, data viitoare va asigur ca nu veti mai avea aceasta posibilitate. Pentru ca dvs nu aveti nici un rost cu aceste comentarii. Chiar daca l-ar viza pe Basescu, sa nu credeti ca va voi permite sa faceti anti-campanie actualului inca Presedinte Basescu, doar pe ideea ca nu il simpatizez. Este de BUM-SIMT sa probati afirmatiile si sa renuntati la "caterinca" asta cu unii care v-au spart dvs nu stiu care studio din SUA !Cum adica, dvs nu stiti ca M.R Ungureanu este Seful SIE ? NU ma intereseaza ca e Mason sau specialist in studii ebraice !Lasati "misto-ul" asta ieftin si renunatati la acest SPAM care-l practicati de cel putin 1 an, de cand va observ (si ignor, ca multi altii) pe cam toate blogurile care conteaza din Romania. La naiba, acuma m-am facut si "important" :)))) Sincer, nu credeam, ca veti ajunge sa SPAMati si la mine ! Iar, daca citesc pe A.Badin, Roxana Iordache, Ioska sau Sutu, asta nu inseamna ca veti mai avea ocazia la mine vreodata. Nu va voi mai permite asemenea postari tipice unora care au uitat sa-si ia RUDOTELUL !

    RăspundețiȘtergere
  8. Prietene,Imi cer scuze, dar iti scapa un lucru f. important: Iohanis va fi P.M. doar daca va fi ales M.G. Altfel aleluia!

    RăspundețiȘtergere
  9. stiti ceva : Traian Basescu a avut neinspiratia sa nu se gandeasca, dupa afisarea rezultatelor, la nominalizarea lui Johhanis. Ocazie cu care s-ar fi putut face o alianta PNL-UDMR-PDL + minoritati !asta e un semn ca Basescu nu vrea sa negocieze si sa tempereze situatia din tara. E treba lui daca o prefera pe Udrea premier !dar nu cred ca va veni de sub fustele Elenei Udrea, salvarea Romaniei, dupa haosul precedentei guvernari PSD-PDL !dar daca dvs va mai convine starea asta fara guvern de peste 2 luni... stiu, veti intelege ca imi convine de minune alianta din jurul lui Iahhanis ! fals, nu mi-a convenit nici cea din jurul lui draga Stolo (care a demisionat) urmat de BOCanila.. am zis insa ok, sa se apuce de treaba, sa lase certurile si sa vedem masurile antiinflatie si anti-criza. in schimb, ne-am ales cu forfetar si alte dobanzi uriase la FMI (pe langa imprumutul de 12,95 milioarde de dolarei). am sperat ca masurile adoptate vor ajuta tara si nu grupurile de interese si presiune PSD-PDL. ne-am inselat, acuma sper ca situatia sa fie redresata de Johhanis care, deloc intamplator, e vazut bine de cancelariile europene si ar putea sa faca un puternic lobby pt Romania din conexiunile sale. PS : nu vad unde am spus eu ca va iesi Geoana presedinte. pe mine, ca pe orice roman de buna credinta, ma intereseaza sa functioneze guvernarea indiferent care o fi ea si sa avem un parlament activ. ma repet, nu ma intereseaza institutia presedintelui romaniei, pt ca are un rol nesemnificativ in mecanismul institutional din Romania, exagerat si exacerbat de catre actualul locatar de la cotroceni !cele bune !

    RăspundețiȘtergere
  10. Sper sa fie doar o lectura rapida.Ai scris :" ...sa iasa cine o fi nici nu conteaza,...". Tocmai asta este problema: cu Basescu nu poate fi vorba de un guvern Iohanis. Pe de alta parte PNL s-a fript de mai multe ori cu Basescu. Din doua rele- tocmai pentru a fi tara guvernata cat mai rapid - trebuie ales unul mai putin rau. sa cum s-a ales in 2000 si - oarecum- in 2004. Personal nu-mi place de Geoana dar este solutia rationala. Absolut sincer: ma gandisem sa-l votez pe Antonescu, dar la confruntarea finala a comis cel putin o greseala.Cu bine,

    RăspundețiȘtergere
  11. Salut Dan, Ai reusit sa dai de cei de la inpolitics pentru premiul de la politiq.ro? A trecut o luna si pe mine nu m-a contactat nimeni

    RăspundețiȘtergere
  12. salut Luci !inca nu am reusit sa intru in posesia mobilului castigat la PolitIQ !am scris Dianei Dragomir, sper sa rezolve, altfel o sa dau niste mailuri la persoane la care nu vroiam sa apelez pt un amarat de Nokia castigat. dar e dreptul meu si o sa fac totul pt asta, din principiu !daca rezolv ceva, te anunt !PS : daca la tine a trecut 1 luna, la mine se fac aproape 2 luni...

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)