duminică, 15 noiembrie 2009

Basescu vs Antonescu : Ce sunt Bunul Simt si Cinismul (1) ?!



Am gasit un articol scris dupa confruntarea electorala Antonescu-Basescu, din aceasta dupa-amiaza, in care jurnalista Corina Dragotescu spune ce gandeste orice roman de bun-simt. Iata, articolul doamnei Dragotescu ! 

De obicei nu scriu despre viaţa privată a politicienilor, dar ultimul atac la adresa lui Crin Antonescu mi se pare inacceptabil. Băsescu i-a reproşat, indirect, moartea primei soţii a liderului PNL, Aurelia. Prima soţie a lui Crin Antonescu s-a sinucis, în 2004, dupa ce a aflat că are cancer generalizat, pornit de la un cancer ovarian. Nu mai suporta durerile şi-l întreba pe Dumnezeu de ce i-a dat-o pe cea mica, pe fetiţa pe care nu avea s-o vadă crescând, niciodată.  

Cititi toata povestea...
În 1995, primul copil al soţilor Antonescu, a murit. Câţiva ani, Crin şi Aurelia au încercat să facă al doilea copil. Nimeni nu ştia că ea are cancer ovarian, pentru că nimeni nu i-a făcut analizele specifice. A reuşit, după multe tratamente, să rămână însărcinată şi, în 2001, a născut fetiţa, pe Irina. La câteva luni a aflat că are un cancer care i-a cuprins tot organismul, pentru că dintre toate formele, cancerul ovarian este cel mai parşiv şi loveşte pe tăcute. A urmat perioada de citostatice, timp în care Crin Antonescu cu o mână legăna copilul mic, cu cealalta îşi mângâia nevasta aflată în nişte chinuri groaznice. În 2004, Aurelia nu a mai suportat morfina şi durerile pe care ţi le dau atât tratamentul îndelungat, cât şi un organism cuprins de boală. Într-o noapte, la ora 4, s-a aruncat de la balcon. Asta este povestea primei soţii a lui Crin Antonescu,
iar acesta a fost devastat de durere ani de zile. Am simţit nevoia să o scriu pentru că, pe vremea când eram în plin tratament de cancer, domnul Băsescu a fost la fel de cinic şi cu mine. Numai că eu am supravieţuit...



Concluziile mele, dupa aceasta emisiune :
   * Per ansamblu, a fost un dialog util - romanii pot aleage in cunostinta de cauza. Indelungile apeluri ale mass-mediei, cetatenilor-alegatori au fost concretizate, in cele din urma. Desi Basescu a refuzat, cu obstinatie, orice confruntare electorala pana azi. 
Simtindu-se mai sigur intr-un fief portocaliu - Municipiul Cluj si-n contextul mitingului de azi, Basescu a lansat o invitatiei lui Geoana. Cum candidatul PSD a refuzat, s-a oferit Crin Antonescu sa vina la aceast intalnire, pe care a tot cerut-o in dese ocazii ! Basescu a acceptat si l-a propus moderator pe Turcescu. Crin accepta, desi erau suficiente motive sa-l refuze iar, azi dimineata, Turcescu renunta (subit si inexplicabil). In final, e ales un blogger - Mihnea Maruta, care a fost slab spre mediocru, motiv explicabil doar prin prezenta celor 2 candidati cu greutate.
   * Basescu a acceptat intalnirea cu Antonescu "decat" pentru voturile electoratului liberal intr-un ipotetic tur 2 Basescu-Geoana ! Cine crede altceva, e prea naiv, ori nu sesizeaza minimele tactici de campanie si declaratiile in ultimile 2-3 saptamani ale lui Basescu, vizand electoratul liberal. Pentru ca, e clar - Basescu nu mai are de unde culege voturi, inafara "nucelul-dur-portocaliu" dependent de-un tatuc/personaj providential !

   * Antonescu a dovedit (daca mai era cazul) ca poate aduce BUNUL-SIMT in politica, argumentele in devafoarea invectivelor si a demitizat mitul invincibilitatii lui Basescu (in urma acestei dezbateri) ! Precizare : in cateva ocazii, pana si Basescu a inteles (chiar daca se chinuie) ca trebuie sa fie civilizat si-a fost ok. La naiba, pentru inca un mandat, se face frate si cu Draqu, Basescu...
   * Geoana este marele perdant, refuzul de a veni in fieful-basecian, nu-l scuza ci-l transforma intr-un las ! Geoana ramane, in continuare, la mana baronilor locali PSD si, n-ar fi de mirare sa fie lucrat asa cum a patit-o si la EuroParlamentare, cand i s-a dat un prim semnal, in acest sens ! Castigatorul este electoratul care a avut posibilitatea sa asiste la o dezbatere destul de civilizata, necesara ; ramane de vazut cat va conta !



UPDATE :

Un ardelean la mitingul lui Basescu de azi de la Cluj. Toata lumea striga URA! URA! URA! numa' el nu. Vin PDL-istii la el si-l intreaba :
- Ma, toata lumea striga "ura" lu' tatuca Basescu, numai tu taci. Da' de ce ?
Zice ardeleanul :
- Eu o tin in suflet ...




6 comentarii:

  1. Nu stiu cata dovada de bun simt a dat si Antonescu cand l-a intrebat pe Base de femeia din viata sa. Bunul simt a lipsit de la ambii candidati.

    RăspundețiȘtergere
  2. sincer mi-a placut mult de Crin Antonescu, discursurile lui si felul cum pune pb e chiar super ok.

    RăspundețiȘtergere
  3. Să nu ne amăgim, este posibil ca cinismul abject să aducă mai multe voturi decât bunul-simţ.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iulia, cred ca mesajul lui Crin s-a referit, mai degraba, la genul de doamne promovate de catre Basescu (Ridzi, Anastase) si, mai ales, la Elena Udrea. In nici un caz la doamna Maria Basescu !Sesizand acest fapt, Baescu a intors-o usor, spunand ca Antonescu nu apreciaza femeile frumoase (de parca acesta ar fi criteriul principal pt competenta) si, cand a intrebat la cine se refera, Basescu a zis, "la sotia mea" ! Pacat de o dezbatere ok in general ce a degenerat putin in final !

    RăspundețiȘtergere
  5. Mihaela, ce sa zic : e suficient sa ii urmaresti pe fiecare, sa le vezi conturile si dosarul de la securitate, incat sa votam linistiti !Despre CRIN nu a zis nimeni nimic si nici nu are ce sa zica. Eu chiar nu mai inteleg nimic ; in mizeria asta din politica si discursul public plin de invective, cand apar unii precum Crin sau Sorin, chiar si Kelemen cu discursuri civilizate si de bun-simt, ce mai asteptam ? Cele bune si sa speram ca vom avea liniste, responsabilitate si inspiratie in alegerea fiecaruia ! Dar conteaza sa mergem la vot, alfel soarta ne-o decid asistatii social, cei carati cu autobusuri si cei platiti !Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  6. dl Tita, aveti dreptate !dar trebuie sa cream un precedent si in discursul public, in viata cetatii si sunt destui capabili, in acest sens.Crin Antonescu este unul dintre ei ! din fericire candideaza si avem optiunea aceasta !pentru ca nu sunt indoctrinat, deontolog de ocazie si obtuz la minte, m-as fi bucurat ca si Cristain Diaconescu de al PSD sa fie nominalizat ! din pacate, a fost ales Geoana !bine, si PDL ar fi putut surprinde, nominalizandu-l pe Mihai-Razvan -Ungureanu, dar n-a facut-o !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)