luni, 29 octombrie 2012

PDL si PP-DD = aceeasi mizerie




Mirela Bizna ex PDL candideaza in colegiul 3 Dumitresti din partea PP-DD la Camera Deputatilor, conform Ziarul de Vrancea. Acest politician inconsecvent nu a reusit sa isi convinga colegii din PDL, acum cativa ani, in legatura cu votul sau din CL Focsani la alegerea viceprimarilor. Prin urmare, a fost exclusa din PDL Vrancea si reprimita ulterior ; PDL neavand vreodata suficiente persoane pregatite dpdv profesional pentru deconcentrate.
 
Este evident, ca PP-DD aduna pe liste (nu doar cele din Vrancea) actori politici care nu au loc pe listele ARD ! Pentru amatorii de statistici, vedeti si cazul de la Constanta unde Maria Stavrositu (blonda politicii dobrogene) a plecat din PDL acum cateva zile si candideaza pe listele PP-DD. Cu asa personaje, PP-DD nu are cum sa convinga decat, cel mult, un electorat incoerent, incult si lipsit de discernament politic.

Fosta Presedinta Tineretului Democrat-Liberal (OT-PDL) si Ministru al Tineretului si SportuluiMonica Iacob Ridzi s-a inscris recent in PP-DD Hunedoara si va candida in Colegiul 5 din Valea Jiului unde a candidat si in 2008.
Liliana Minca - fosta sefa de la Loteria Romana - traseista ce va candida pe listele partidului resapatilor PP-DD ! La pachet, cu fostul primar PDL al Craiovei - Antonie Solomon (PDL, UNPR, PP-DD).
Deputatul Viorel Carare a demisionat din PDL si a fost numit presedinte interimar al organizaţiei judetene a PP-DD Vaslui si va candida din partea din partea formatiunii lui Dan Diaconescu.

Concluzii : Mirela Bizna de la PP-DD va intruni cam 5% din voturile valabil exprimate. Mai mult, nu are cum, motivele le-am prezentat mai sus. Adaugati si cateva generalizari destul de valabile : femeile nu voteaza femei in politica, electoratul roman masculin este unul profund misogin
Contracandidatul principal al lui Nini Sapunaru (PNL) e propus de ARD - doctorul Eugen Ghinescu ex sef al Casei de Asigurări Ilfov, medic la Spitalul Militar din Bucuresti. "Fiul satului", se remarca, pana acum, doar prin trimiterea de carti postale din Vienna in comunele din Colegiul 3. 
In acest timp, Nini Sapunaru a obtinut sprijinul Guvernului Ponta pentru suma de 30 de milioane lei ce a fost alocata pentru repararea si reabilitarea recenta a DN 2N (Caiata, Dumbraveni, Bordesti, Dumitresti, Chiojdeni, Jitia) si DN 2M (Focsani, Odobesti, Brosteni, Mera, Reghiu, Andreiasu).

PS : devine tot mai evident : PDL si PP-DD = aceeasi mizerie. Este trist, sa vezi astfel de personaje jenibile ale politicii din Romania, cum se agata de un nou mandat de parlamentar. Mai grav e cand observam destui cetateni de pe listele electorale care le acorda increderea, votul si un nou mandat !

Migratia politica, e un fenomen blamat de politicieni, pana in momentul in care ajung la guvernare si nu iau nicio masura de reglementare / solutionare deoarece le serveste intereselor de moment / conjuncturale. 
In curand, incepe campania electorala pentru Alegerile Parlamentare. De aceea, vom aduce in atentie astfel de personaje care nu fac cinste clasei politice din Romania. Ma incapatanez, sa nu generalizez, in a percepe toti candidatii ca provenind din acelasi aluat, avand aceleasi motivatii si practici in politica.

UPDATE : ca sa vedeti, ca totul se leaga, astazi aflam din Ziarul de Vrancea ca fostul prefect Sorin Hornea, sustinut de PDL s-a inscris pe lista de candidati pentru deputati de la Partidul lui Dan Diaconescu - PPDD in Colegiul 1 Focsani ! Acum e clar pt oricine reuseste sa gandeasca cu capsorul lui : PDL trimite rezervele la satelitul PP-DD urmand sa revina cu mandatele de parlamentar inapoi in PDL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)