marți, 9 octombrie 2012

Adrian NASTASE - ce este un SMEN ?




Smen, conform DEX este : "Inselaciune, mai ales la schimbul ilegal de valuta; bisnita; afacere necinstita, dubioasa. (Arg.) Smecherie".
In limbaj cotidian - smen e o escrocherie practicata de traficanti de valută, ce consta in inlocuirea unor bani cu hartie de ziar la o tranzactie.


Ca sa intelegem de unde vine toata aceasta discutie din articolul de fata. Totul provine de la un articol recent scris de Adrian Nastase pe blogul sau. Stiti, el e blogger destul de vechi iar inchisoarea nu l-a impiedicat pe fostul premier sa stea departe de scrisul pe blog. Ceea ce, mi se pare destul de corect si chiar ok pentru domnia sa.

Iata, textul : "In locul in care ma aflu pentru re-educare, invat tot felul de lucruri noi. Am aflat astfel ce inseamna un «smen». De exemplu, daca dai cuiva, pentru a plati o datorie, un pachet de bancnote in care doar bancnota de deasupra e adevarata iar in interior sunt numai taieturi de ziar”.

Sebastian Oancea - corespondent Romania TV (RTV) revine la Ziarul De Vrancea unde scrie astazi un articol corect, o lectie despre "cum sa (nu) fii ipocrit" destinata lui Adrian Nastase. Jurnalistul bate apropouri evidente la Politichia Mioritica din judetul Vrancea, vizand cel putin un actor politic ce si-a impus autoritatea prin metode similare celor ale fostului premier PSD. 

Ionel Sclavone scrie si el in Saptamanalul Roze despre acelasi subiect, mentionand ca - citez : "smenul este un tip de inselaciune pe care Adrian Nastase si colegii sai politicieni il practica pe scara larga, pe romani, la fiecare scrutin electoral, odata la 4 ani". 

Privim, zilnic, politicieni care afirma in discursul public, emit in comunicate de presa si scriu pe bloguri - lucruri ce sunt coroborate cu acte si fapte din actiunile lor precedente ! Un privitor atent la viata publica, constient, cu exercitiul memoriei fata de guvernarile precedente, sesizeaza ca Adrian Nastase, tocmai a comis o gafa din fotbal, in urma careia si-a dat cu stangul in dreptul.

Fostul premier foloseste nu tip de discurs care ma surpinde neplacut, deoarece il suspectez (inca) pe Adrian Nastase ca fiind unul dintre cei mai inteligenti politicieni din Romania. Totusi, domnia sa, nesocoteste pe aceia dintre romanii smenuiti prin promisiunile ramase neonorate, dupa campaniile electorale din ultimii 22 de ani. Inclusiv, de Adrian Nasase !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)