luni, 8 octombrie 2012

Amnistie si Gratiere la Infractiuni si Pedepse




Madalin Voicu si Nicolae Paun au initiat "Legea pentru amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse" prin care propun gratierea acelor condamnati care mai au de executat din pedeapsa maxim 6 ani ! Proiectul legislativ prevede gratierea cu 1/3 a pedepselor cu inchisoarea intre 6 si 8 ani inclusiv, gratierea cu 1/5 a pedepselor cu inchisoarea intre 8 si 10 ani inclusiv.

Pe fond, problema e corecta, daca ne gandim la suprapopularea inchisorilor - un fenomen cunoscut pentru cei care merg acolo din lipsa unui venit, a unei surse de hrana si acoperis. Prin ricoseu, masssmedia l-a adus in discutie si pe fostul premier Adrian Nastase ca potential beneficiar al acestei initiative privind gratierea. Desi, nu cred, ca e o lege facuta pentru Adrian Nastase ..

Initiatorii vorbesc despre reducerea bugetului acestui sector prin diminuarea numarului detinutilor si dirijarea acestor bani in alte zone mai importante : sanatate, educatie, etc. Nu stiu, daca avem nevoie de asa ceva, in contextul in care Guvernul USL ar trebui sa fie suficient de intelept sa gaseasca alternative mai viabile si care sa nu produca atatea discutii aprinse in societate.

Nu vor beneficia de gratiere cei care au savarsit infractiuni contra sigurantei statului, omor, vatamare corporala grava, loviri sau lovituri cauzatoare de moarte, lipsire de libertate in mod ilegal, viol, act sexual cu un minor, perversiune sexuala, incest, talharie, inselaciune, delapidare, ultraj, tortura, evadare, falsificarea de monede, trafic de stupediante

Dezabaterea subiectului in spatiul public, inclusiv in online, e indicata si avem nevoie de asa ceva inainte de pronuntarea prin vot a forului legislativ al statului roman - Parlamentul. Majoritatea romanilor, in mod firesc, vor blama acest proiect si falsa premisa de la care pleaca domnii Voicu si Paun intr-un scop care, in mod firesc, este doar unul de imagine (in cazul fericit).

Dupa ce ursul a fost inamicul public nr. 1 in Romania, avem o noua perdea de fum ce va genera discutii in urmatoarele zile si abaterea atentiei populatiei de la problemele importante in Romania.

Voi - sunteti de acord cu gratierea celor cu pedepse mai mici de 6 ani ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)