sâmbătă, 6 octombrie 2012

Petre TUTEA - cel mai mare roman : 110 ani de la nastere


Petre Tutea este pentru mine cel mai mare roman. In ultimii ani de blogging, l-am amintit de multe ori si evidentiat pentru faptul ca ramane un reper de care avem nevoie in vremuri cand ratacim in asteptarea unor solutii de la falsi-apostoli (personaje providentiale, lideri charistmatici, dictatori).

Astazi voi comite un gest de lipsa de modestie si imi voi promova cateva dintre cele mai bune linkuri ale mele despre Petre Tutea - romanul absolut. 

Prin urmare, coroborand cu serialul de mare succes de pe blog intitulat WEEKend LINK - in care impartasesc cu cititorii cele mai semnificative linkuri din online in ultima perioada, iata doar 3 linkuri mai importante de pe blogul meu :


LINK 1 : despre Cuvantul care zideste - cel mai important interviu luat de Vartan Arachelian.


LINK 2 : un dialog intre Petre Tutea si Emil Cioran realizat de catre Gabriel Liiceanu.


LINK 3 : un articol in care veti gasi toate detaliile referitoare la viata lui Petre Tutea.

Cea mai buna incheiere a acestui articol o pot face re-amintindu-va unul dintre cele mai semnificative raspunsuri date de acest apostol al lui Hristos. Ca o sinteza a orientarii sale doctrinare, Petre Tutea isi sfarsea viata pamanteasca (pe 3 decembrie 1991) intr-o rezerva a  Spitalului Cristiana din Bucuresti, chiar in momentul in care era intervievat de un grup de reporteri pe tema "Ce inseamna un om de dreapta" ? Raspunsul lui Petre Tutea : " - Roman absolut, asta inseamna un roman de dreapta .. " !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)