luni, 1 octombrie 2012

Monica Pivniceru, Taxa Auto si Instantele




Monica Pivniceru - ministrul Justitiei in Guvernul Victor Ponta a luat deja a luat o prima masura inteleapta pe care tin sa o evidentiez. Ma refer, la deblocara instantelor in privinta dosarelor referitoare la restituirea taxei de prima inmatriculare (taxa auto, sau de mediu).
Aceasta degrevare e foarte necesara, din pacate nepusa in practica de Guvernele Boc si Ungureanu care au preferat 4 ani sa ingreuneze munca instantelor cu numeroase cauze. 


Conform site-ului Guvernul Romaniei - la acest moment, instantele judeca un numar extraordinar de mare de cauze, in 2 grade de jurisdictie, cu taxa de prima inmatriculare. Din moment ce practica judiciară este absolut unitara si s-a pliat pe recomandarea Uniunii Europene in sensul restituirii acesteia, noi am negociat cu Ministerul de Finante.
Suntem in tratative ca restituirea acestora sa se faca printr-o procedura administrativa. Aceasta degreveaza foarte multe dosare, 2 grade de jurisdictie si reducerea volumului de activitate, lasand judecatorii sa se ocupe de problematica, mai ales in civil si contencios.

Este vorba despre Recomandarea Curtii de Justitie a UE pe baza careia au formulat cereri de restituire multi romani discriminati. Romani care au castigat in instanta si au primit sumele de bani inapoi de la Administratiile Financiare ale localitatilor de domiciliu.
Ramane de vazut, de unde va scoate actualul Guvern cei aproximativ 400 milioane euro, daca am inteles eu bine ! Noul minstru al justitiei - Monica Pivniceru - incepe bine mandatul cu aceasta masura logica si de bun simt, incat merita incurajata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)