joi, 27 septembrie 2012

Arthur Guinness Day - Good Things Come To Those Who Wait


Guinness a aparut in Irlanda pe 31 decembrie 1759 la St. James's Gate Brewery langa Dublin. Arthur Guinness a avut curajul si inspiratia sa concesioneze pe 9000 ani, cu o renta lunara de 45 de lire St. James’s Gate Brewery din Dublin. De atunci si pana astazi, Guinness a devenit berea de referinta pentru tipul "stout", fiind savurata in peste 150 de tari.

Guinness are o aroma discreta de fructe si un fond subtil de hamei copt. Gustul extrem de fin si cremos duce catre un amestec perfect de arome dulci si amarui, datorita aciditatii fructelor si hameiului. O bere intunecata, misterioasa si ispititoare, acoperita cu un guler alb cremos. E produsa dupa o reteta originara foarte exigenta, din cele mai bune ingrediente – malt, hamei, drojdie si apa.

 



Cine este St. Patrick, v-am zis pe acest blog "patronat si calauzit" pe autostrada din online 2.0 de sfantul protector al Irlandei. In continuare, voi prezenta servirea GUINNESS Draught - cei 6 pasi :


1. alegem un pahar tip lalea, pentru un guler optim

2. tine paharul la un unghi de 45 de grade sub robinet

3. umplerea a 2/3 din pahar sau, daca folositi paharele Guinness, pana deasupra logoului

4. paharul este amplasat pe o suprafata dreapta, pentru formarea gulerului berii

5. tine paharul drept si umple pana cand gulerul cremos atinge marginea paharului

6. ati ghicit, urmeaza savurarea pintului :) 






Va doresc, traditionala urare a unui mandru irlandez de berea lui faimoasa : Noroc - Slàinte ! Si, sa va motiveze, sloganul Guinness lansat in 1996 pentru aceasta bere irlandeza cunoscuta si apreciata in intreaga lume : Good things come for those who wait


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)