marți, 25 septembrie 2012

Ursul e inamicul public nr. 1 in Romania




Ursii ataca oameni, coborand din munti dupa hrana. TV avide de senzational, ne bruiaza cu breaking news oferind, dis de dimineata, spaima pe paine romanilor. Deh, circ pe paine urmeaza la felul 2 in prime time. 

Dupa ce vine de la scarbici, romanul isi savureaza stirile de la ora 17 (crime si decapitari, violuri cu chiuituri ori scandaluri intre VIP-urile mioritice). Jurnale deosebit de inaltatoare pentru spiritul gregar al celor care se uita cu turmele la astfel de can-can-uri de 2 lei. Doar, ce credeti, ca discuta la scarbici a doua zi cu restul colegilor ?! 

Dupa episodul capuselor ce au muscat romanii in aceasta vara, spray-urile din market aveau optiunea all inclusive de protectie la ganganii : purici+tantari+capuse :) 


Trebuia gasit in tap ispasitor pentru toate neajunsurile acestei tari greu incercata, aflat-n criza si-o ceata densa din perspectiva luminitei de la capatul tunelului. Si, ce sa vedeti, dupa o extragere a la Loto 6 din 49, a urmat .. ursul.

Ursul, este un falnic exemplar al padurilor noastre, cu care unii dintre noi ne mai si mandrim. Altii, precum Nastase si Tiriac, il considerau unpretext pentru o partida excelenta de vanatoare si socializare in natura. Pentru ca, la final, alaturi de partenerii lor, sa bata palma pe vreo afacere. 

"Descalecatul" ursului din padure inspre asezarile oamenilor este un fenomen ciclic. In unele locuri, oamenii de delecteaza cu ursii pe care ii fotografiaza oferindu-i cateva merinde proprii alimentatiei acestuia - merele, sunt cele mai la indemana.

In acest context in care suntem bombardati dpdv informational cu stiri in care ursii ataca oameni, imi aduc aminte despre ceva aparent fara vreo legatura : gripa porcina si gripa aviara.

Acum vreo 4 ani, masinile erau obligate sa treaca printr-un filtru prevazut cu substante fabricate la comanda chipurile pentru a le dezinfecta si a nu raspandi virusul. Copilasii de clasa 1 care trageau cu greu ghiozdanelul de cateva kg, umblau cu masca in zona fetei si nasului amintindu-ne de atacurile cu gaz sarin de acum 10-15 ani in metroul din Tokio. 

Care credeti ca o sa fie urmatoarea perdea de fum - pentru pacalirea romanilor care trebuie sa uite de problemele esentiale ale tarii ?! 

Va propun, gargarita - buburuza simpatica si frumos colorate pe care prichindeii o indragesc in plimbarile din parcuri. De acum : gargarita este urmatorul inamic public in Romani(k)a !

PS : uite de aia, n-are coada .. urs ! Voi, ce parere aveti, despre atacurile ursilor ?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)