miercuri, 11 iulie 2012

Vara caniculara sau Iarna geroasa ?




Vara 2012 este una fierbinte spre caniculara, ceea ce ma bucura tare mult. Sa nu va aud, ca va plangeti de caldura, poate ati uitat ultima iarna crunta, geroasa cu troienele voluptoase.
Meditam atunci, in iarna cumplita prin profunzimea nametilor, la vara din iernile noastre, in acele momente de profunzime cand ma atinge genul creator al prozei :)


Luna iulie are 31 zile si este a saptea luna in calendarul gregorian la care ne raportam. Iulie este denumita in folcor si cuptor avand provenienta din Hekatombaion in limba greaca.
Intensitatea cu care caldura creste, pulseaza si se propaga peste noi in aceasta vara este fascinanta si lasa amprente asupra noastra. Frecvent, ii analizez, pe cei in jurul meu care se plang de caldura excesiva, soarele care dogoreste, asfaltul din care ies aburi de caldura.

Multi spun ca nu suporta caldura si ar da timpul inapoi la iarna trecuta. Fapt ce ma determina sa realizez o introspectie si-un salt in timp la momentele de iarna trecuta cand tanjeam - aidoma unui copil intr-o cofetarie la prajituri - la vara de care ma bucur acum, o ador si as dori-o permanenta.

Totul, seamana cu un tablou din care transpira culori vii care incalzesc (pana la epuizare pentru unii) trupul, spiritul si mintea. Mase intregi de oameni, aspira la o adiere de vant precum o oaza intr-un desert, consuma racoritoare, poarta ochelari si palarii.
Ce poate fi mai frumos, decat serile de vara cand, cu fereastra deschisa (si plasa de tantari pusa) ne cunfundam in noapte spre un somn racoritor. Ma rog, mai frumos, poate fi rasaritul privit de pe tarmul marii la incheierea unei noapti albe de vara.

Voi ce preferati : gerul din iarna trecuta sau caldura din vara pe care o traim ?

6 comentarii:

  1. mai bine iarna. mai pui o haina si e ok. acum transpiri ca un porc...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dragos : daca e sa pastrez linia melodica a verii : EU VARA NU TRANSPIR precum un porc :))ma hidratez, consum fructe si lichide felurite, uneori mai transpir. dar nu, in asa hal :)pun pariu : iarna, cand e ger si pui jdemii de haine pe tine, TRANSPIRI PRECUM UN PORC :))

    RăspundețiȘtergere
  3. tu, sigur te gandesti la altceva, cand spui asta :))

    RăspundețiȘtergere
  4. oare de ce nu ma mira, in cazul tau, Bia :*tu ar trebui sa scrii despre vara mai des, pe bune ;)hai, fuguta si cand ai inspiratie asterne cateva randuri despre ce reprezinta ea pt tine :)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)