duminică, 22 iulie 2012

Politica Mioritica 2012




Cu o intarziere destul de mare, revin cu cateva scurte consideratii legate de recentele rezultate de la alegerile locale 2012. Motivul este ca mare parte din actuala clasa politica nu face parte dintr-o nisa pozitiva si frecventabila in online.
Unii cititori nu fac diferenta intre opiniile si argumentele noastre (chiar daca avem simpatii politice) si acei postaci obtuzi ce livreaza mesaje date de altii. De aceea, am luat decizia de a scrie mai rar astfel de articole, nedorind a va plictisi cu politichia mioritica :)



In Focsani, am avut parte de o campanie electorala extrem de linstita, in ciuda conflictului prin care lui Alin Trasculescu i s-au ridicat mash-urile din anumite locatii. Eu sunt impotriva cenzurii sau altor forme de interzicere a unor exprimari si calific acel gest unul neinspirat la adresa candidatului PDL la Primaria Focsani. Astfel, i s-a permis, sa scoata acele pliante in care apare cu un semn interzis de a vorbi. Chiar si asa, candidatul PDL nu a avut ce oferi electoratului focsanean : mesaje, solutii, credibilitate, in timpul celor 4 ani de cand conduce filiala judeteana - toate lipsesc.

Imi pare rau, pentru insuccesul lui Cristi Irimia de care l-am atentionat printr-un articol inainte de alegerile locale. Atunci, mi-am pastrat rezervele, fata de reusita unui candidat independent la Consiliul Local Focsani ! Electoratul e confuz, cand vine vorba de independenti iar teoria conspiratiei ii face sa creada ca acestia fac jocurile altora. Poate la urmatorul scrutin local, o sa avem macar 1-2 consilieri locali independenti in Focsani.

La Consiliul Judetean Vrancea - PDL nu a avt un candidat pe buletinul de vot. O premiera negativa si unica la alegerile locale. Oricum, nu avea vreo sansa in fata Presedintelui Vrancei dar, macar de dragul competitiei ! PDL a defilat cu fostul prefect Sorin Hornea, Liviu Bostan si Radu Ignat - "mare om politic" plecat din PNL trecut la PDL - acolo unde sunt "adevaratii liberali" ! Aha, si marmota ?! 

Daca vi s-a aplecat de la schimbarea culorilor : Albastru-Portocaliu-Verde ori a doctrinelor : Socialista-Populara : atunci nu ati avut niciun motiv sa votati PDL mascat in aceste aceste aliante insealatoare cum a fost si Alianta pentru Vrancea - APV !

Zilele urmatoare, vom vorbi si despre referenduum-ul pentru suspendarea Presedintelui Romaniei Traian Basescu. Ati vazut si voi - sunt atacuri murdare din partea ambelor tabere, se scot dosare, se dau verdicte din partea unor comisii, grupuri de presiune isi fac treaba pe langa oficialii decidenti din institutiile Uniunii Europene, etc.

Pana saptamana viitoare cand mergem la vot - eu va invit la plimbari matinale sau nocturne cand e racoare, sa va hidratati si sa va bucurati de vara. Nu de altceva, dar poate ati uitat ce iarna grea am avut, care ne-a aminitit de iernile copilariei noastre - despre care v-am mai vorbit pe blog  :)

8 comentarii:

  1. Părerea mea este că aceste campanii electorale sunt doar niște jocuri de imagine prin care se încearcă acapararea atenției cetățeanului cu drept de vot. De fiecare dată candidatul (indiferent de culoarea politică) vorbește despre incompetența conducerii anterioare și aduce în prim plan idei abstracte despre cum ar putea oferi un trai mai bun. Eu vreau să văd pe scena de la concertul electoral un om care îmi spune că are soluții, că știe cum să relanseze economia, că poate să ofere mai multe locuri de munca sau că știe cum să atragă investitori străini! Vreau date și planuri concrete, nu vreau să fiu alintat sau amăgit. Acolo sus, unde vor ei să ajungă, sunt niște responsabilități pe care la ora actuală niciun politician nu este în stare să și le asume. Asta cred acum. Dar sper să vină cineva care să îmi dovedească faptul ca nu am dreptate...

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte corect, ce spui tu, Nicu !totusi, asta nu ne impiedica sa mergem la vot, cautand acei politicieni sau masuri care sa ne imbunatateasca viata, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Votul este printre puținele drepturi care ne-au mai rămas și de care trebuie să ne bucurăm. O să mă duc la vot, dar asta ca și consecință a celor spuse anterior, nu ascultând discursuri răgușite despre cât de ineficient este „celalalt”. Eu incerc să nu înțeleg ce se întâmplă în mediul politic din România, deși stiu că ce fac ăia acolo se reflectă în facturile mele și în cursul valutar. Sistemul este mult prea corupt și prea murdar pentru a primi o părere decentă din partea mea, un tânăr simplu care își caută un drum în viață...

    RăspundețiȘtergere
  4. asta zic si eu, sa nu ne irosim votul precum cei platiti cu cativa arginti si alimente. daca tot avem pretentia ca putem discerne, analiza si avea asteptari, sa mergem si sa votam (pozitiv, in folosul cuiva, daca se poate) ! sa renuntam la votul negativ care constat ca e folosit de multi odata la 4 ani.am dat cateva linkuri in articolul de mai sus, scrise in decursul timpului, in care am indemnat lumea la vot. e o arma, un mijloc prin care le aratam ca ne pasa si nu stam indiferenti.

    RăspundețiȘtergere
  5. votul obligatoriu, eu cred ca ar diminua mult din fraude, scotand la vot populatia din categoria "MAJORITATEA TACUTA" - educata dar siderata de clasa politica in ansamblul ei ! totusi, e cam aiurea sa obligi pe cineva la asa ceva, votul trebuie sa fie un drept si nu o obligatie .. discutia e lunga :)de aceea, te intreb Nicu - cum consideri sintagma CINE NU VOTEAZA, NU COMENTEAZA ? crezi ca o putem folosi ca filtru cand stam de vorba cu cineva - daca nu a votat, sa taca ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu neapărat. Oamenii au păreri împărţite dar dreptul la vot e universal şi fiecare face ce vrea cu el. Faptul că decizi să nu îţi exerciţi dreptul nu poate să-ţi îngrădească libertatea de opinie. Personal nu aş lua în considerare părerea cuiva care îşi dă importantă aiurea şi emite elucubraţii politice în necunoştinţă de cauză, indiferent dacă a votat sau nu. Eu aşa mi-aş filtra interlocutorii cu care am discuţii pe această temă. Suntem o ţară liberă şi atâta timp cât nu sunt deranjat fiecare poate să zică şi să facă ce vrea.

    RăspundețiȘtergere
  7. e ok in felul asta, merci pentru conversatia savuroasa si eleganta, Nicu.imi place cum iti argumentezi opiniile, te astept si cu alt prilej aici :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Şi mie mi-a făcut plăcere! Ştiu că eu nu am mare experienţă de viaţa, am făcut o facultate la frecvenţă redusă pentru că ai mei nu au putut să mă susţină, trăiesc de-o viaţa la ţară şi încerc cum pot să mă informez, dar ştiu şi că astea nu sunt scuze pentru a nu putea să-mi fac o idee depre ce se întâmplă în jurul meu. Ok, să ne-auzim cu bine!

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)