duminică, 29 iulie 2012

Referendum 2012 pentru Demiterea lui Traian Basescu





Ma bucur, cand vad atitudini de promovare a votului, acest exercitiu democratic al opiniilor si simpatiilor care trebuie sa se manifeste la urne. Io, asa am studiat in facultate la drept constitutional si alte materii conexe - sunt educat si incurajez participarea la vot indiferent de opinii, preferintele fiecaruia.
Acest mesaj este pentru fiecare dintre voi cei care interactionam si prin intermediul blogului, fie ca popositi aici si cititi, ori poate chiar comentati si schimbam argumente, sau sunteti abonati la postarile blogului prin email sau modalitatea cea mai eleganta RSS Feed.


Avem si o dovada evidenta de ipocrizie in politichia mioritica legitimata de o hotarare fara logica a Curtii Constitutionale. Pragul normal din 2007 de 50%+1 din cei prezenti la vot si pragul absurd din 2012 cand validarea refrendumului se va face cu 50%+1 din cei cu drept de vot !! Stim cu totii, cat de important e fiecare vot - Primaria Balesti (Vrancea) a fost castigata in 2008 la un (1) singur vot !!

Doar cand mergem la vot, putem opri si diminua tentativele de distorsionare a optiunilor electoratului activ, incercand sa ii atragem la vot si pe cei din electoratul pasiv (majoritatea tacuta). Varianta propusa de catre PDL si Traian Basescu - stati acasa si nu votati -  este contrara prevederilor din Constitutie si legii referendumului. Asa ceva, nicaieri nu s-a mai auzit, nu indraznesc sa ma uit in Europa Occicdentala, cred ca nici in tarile din Africa nu e cazul.

Cei care il sustin pe presedintele suspendat al unor romani (asa cum scriam in 2007 la primul referendum de demitere a lui Basescu) au sesizat dorinta expresa si numarul covarsitor al romanilor care vor sa il demita pe cale democratica pe Traian Basescu.

Prin boicotarea referendumului, se incearca castigarea la masa verde (cum se spune in fotbal) prin nonparticipare, noncombat, o atitudine non fairplay contrara cu prevederile din legi. Basescu incearca, ca de obicei, orice tertip si smecherie de anulare a vointei majoritatii romanilor exprimata civilizat si democratic la urne, mizand in mod fraudulos pe inocularea ideii conform careia - toti cei care nu participa, sunt contrari vointei romanilor care vor vota (?!)





Decizia de participare o putem lua dupa un simplu proces prin care analizam, coroboram si interpretam acest referendum (exercitiu democratic al consultarii romanilor) asa cum juristii recomanda, "in litera si spiritul" prevederilor legale in acest sens. Cand ai o alta optiune decat majoritatea, o vei exprima la urne. Unde am mai vazut, ca o vointa neexprimata, sa aibe o valoare care sa produca efecte juridice in urma unui scrutin ?

Va invit, sa va exprimati azi optiunea voastra cu DA sau NU (indiferent care este) avand in vedere ca referendumul e una din armele noastre contra celui care ne-a inselat asteptarile si a mintit cand ne-a spus sa traiti bine ! Astazi, nu alegem intre Antonescu, Ponta, Diaconescu sau partidele lor. 

Sunt interesat, de optiunea voastra pe care va invit sa o exprimati la sondajul pus in coltul din dreapta-sus. Intrebarea e clara : dupa 8 ani cu Basescu - mai vreti inca 2 ani ?!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)