marți, 7 februarie 2012

Traian Basescu premierul lui Mihai Razvan Ungureanu !





Haideti, sa o lamurim, deoarece nu asistam la ceva nou, referitor la ce a propus Traian Basescu ieri. Eventual, decizia poate surprinde doar pe cei care asteapta stirile de la tv si nu alte surse de informare ! Mihai Razavan Ungureanu, pe care il vom mentiona si MRU pentru usurinta in comunicare, este scos sa se antreneze ca Premier pana cand va candida la Presedintie.

Deal-ul intre Basescu si Ungureanu este ca noul Premier propus sa acumuleze ceva imagine, urmand a candida apoi din partea unei Miscari Populare grupate in jurul PDL si a parlamentarilor-tradatori din UNPR, plus gruparea politica intitulata UMDR.
 
Dupa ce va iesi Presedinte al Romaniei, conform intelegerii, Ungureanu il va numi Premier pe Traian Basescu ! Simplu, un targ convenabil intre cei 2, supravegheat de structurile de securitate ale statului roman. Ma rog, mai degraba este un deal oneros pentru Traian Basescu care ar avea ceva probleme (vezi Flota, Casa din Mihaileanu, etc) intr-un alt context.

In mod evident, este usor de sesizat, pentru cei care parcurg minime evenimente din politica externa ori alte sisteme de putere din lume (Europa, cu precadere), faptul ca se incearca un copy-paste in Romania dupa "modelul rusesc Putin - Medvedev" !

In alta ordine de idei (vorba unui cliseu perimat), dl Mihai Razvan Ungureanu nu este chiar o alegere chiar nefericita prin comparatie cu Emil Boc, daca vorbim despre CV-ul acestuia. Stie bine 3-4 limbi de circulatie internationala (ascultati-i engleza, vorbeste mai bine decat Boc romana). Are abilitati si experiente diversificate in organisme internationale ori regionale si o buna imagine externa.

Deseara, MRU trece primul sau test adevarat : pe cine va alege ca ministrii ? Credeti ca vor pleaca din echipa lui Elena Udrea sau Gabriel Oprea ? 
Vorbim doar despre 2 ministrii cu o imagine publica dezastruoasa, acuzati in mod corect de increngatura cu grupuri de presiune (acei baieti destepti) abonate la bani publici prin contracte acordate preferential de Udrea si Oprea.

2 comentarii:

  1. chestia cu rocada sper sa nu se intimple in primul rind din cauza imaginii. in al doilea rind mi se pare ca daca ai fost presedinte, a fi premier este o degradare ...

    RăspundețiȘtergere
  2. @coolnewz/Ratatouille : in mod evident, nu e ceva firesc. totusi, nu ar fi o problema daca M.R. Ungureanu se va dovedi un Premier destoinic. dar, din pacate, cred ca acesta este "biletul" lui Basescu catre a ramane in viata politica si sub acoperirea unor imunitati care sa-l ocroteasca de a da socoteala pentru cateva fapte notorii incriminabile.totusi, crezi ca Basescu si PDL pot veni cu o oferta mai buna de candidat, decat MR Ungureanu la proximele alegeri prezidentiale ? si, cam care :)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)