joi, 8 decembrie 2011

RomaniiSuntDestepti.RO


Recent, Piticu a demarat o campanie interesanta prin care ne propunem sa schimbam trendul de cautare in motorul Google a informatiilor despre romani.
Este o campanie prin care trebuie sa vorbim despre lucruile frumoase care definesc Romania.
Acest lucru, n-ar fi ceva dificil, daca ne-am asuma ca o misiune pe termen lung, nu doar ceva conjunctural, legat de Ziua Nationala a Romaniei.


Asa cum a fost mediatizata, campania despre care va fac io azi referire, indeosebi pe un anumit post tv, recte Realitatea TV.

In plus, campania este asociata cu un produs pentru care se face imagine, publicitate si, nu e de dorit, sa amestecam un demers laudabil cu Ciocolata ROM. Prin urmare, in ciuda unor mici chestiute care sunt inca discutabile, eu subscriu si va invit sa accesati : "Romanii sunt Destepti" ;) 

Sa vedeti, ce tara faina ne tragem, daca participam si schimbam perceptia strainilor, in motorul de cautare Google. Nu mai raman de schimbat, mari lucruri, doara cateva : cainii vagabonzi si gunoaiele care impodobesc peisagiul mioritic al Romanicai, mitocania unor romani si mentalitatile retrograde, ipocrizia si demagogia unei mari parti din clasa politica, etc ..

Ma opresc, nu ca nu ar mai fii exemple mai exemplificatoare (ca sa ma inteleaga si Traian Igas) ! Ce parere aveti, despre aceasta campanie ? 


poza este d'acilea.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Und7tNOt9qM]

UPDATE : 
Faptul ca ROM este o marca profund romaneasca ne obliga sa luam atitudine atunci cand vedem ca Romania este victima unor prejudecati grave. Si de aceea ne-am hotarat sa ne asumam o cauza care ne face onoare: aceea de a lupta pentru imaginea romanilor. Imaginea romanilor pe internet, imaginea romanilor despre ei insisi, imaginea romanilor in afara tarii.
Campania „Romanii sunt destepti” continua demersul lansat prin campania „Noul ROM” din toamna anului trecut, si anume retrezirea la viata a mandriei nationale”, spune Gabriela Munteanu, marketing manager Kandia Dulce.


Site-ul campaniei are si o sectiune care isi propune sa adune cat mai multi romani valorosi, oameni care nu sunt nici gainari, nici hoti, nici prosti.
"Auzim prea des stiri despre imaginea proasta a romanilor in strainatate. Din cauza numarului lor, aceste stiri au ajuns aproape sa nu ne mai mire. Ele doar genereaza un sentiment neplacut de indignare combinata cu frustrarea ca nu poti face nimic sa schimbi asta”, sustine Catalin Dobre, group creative director McCann Erickson.
Campania ”Romanii sunt destepti” isi propune sa transforme ceea ce parea inca o veste proasta intr-o cauza in jurul careia sa se uneasca toti romanii.

2 comentarii:

  1. Este o campanie binevenita, mai ales ca in ziua de azi strainii ne vad ca niste paria, hai sa vorbim pe fata sa spunem adevarul (nu toti romanii sunt hoti sau cersetori, ci doar o mica parte din ei) si cred cu tarie ca actiuni de acest fel vor imbunatatii felul in care ne percep strainii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Costy, actiunea se concretizeaza, mai degraba, spre a scrie pe acel site, cateva cuvinte care sa apara primele atunci cand cineva doreste sa afle cum sunt romanii !Dincolo de aceasta chestie, referitor la ce spui tu, tine de fiecare dintre noi, sa popularizam gesturile frumoase, locurile splendide din Romania si tot ce ne poate aduce o buna imagine in fata strainilor.Toate acestea, din pacate, sunt insuficiente, atat timp cat, vezi si tu, guvernantii se lauda cu 2 km de autostrada care leaga "NIMIC de NIMIC" din acei 800 de km promisi pt care au fost votati ! Daca nu avem drumuri, degeaba e atras strainul de ceva frumos din Romania. Austriacul sau maghiarul, poate s-ar sui in masina sa vin in tara noastra dar, daca nu are drumuri, e vina lui ? De aceea, prefera sa mearga in Slovacia, Cehia, Polonia ..Iar multi dintre noi, procedam la fel : preferam sa plecam in aceste tari, saturati de serviciile execrabile, conditiile modeste de cazare si aceleasi locuri vizitate de ani buni. Singura chestie, ar fi sa mergem sa vedem ceva frumos, interesant, ce poate inca nu am descoperit. Cum a fost cazul meu si-al pretenarilor, din vara aceasta, cand am mers pe TranAlpina si TransFagarasan :http://patrickdan.blogspot.com/2011/08/transalpina-romania-2011.htmlMultam fain, pentru comentariu si sper ca opinia ta sa se implineasca cu ajutorul celor care detin puterea si pot face mai multe pentru Romania. Noi, ne facem datoria, cat putem ;)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)