joi, 22 decembrie 2011

Eroii nu mor niciodata : 22 ani de la 22 decembrie 1989 !

Azi e 22 decembrie 2011 iar online-ul romanesc este trist astazi pentru mine din pricina .. UITARII voastre !

Am adaugat o poza, daca nu m-am facut inteles pentru unii dintre cei care v-au uitat azi. Am preluat-o de la Liviu Mihaiu, dupa o discutie la un topic recent pe Facebook.


Pentru mine, toti acei tineri - frumosi si nebuni - contati enorm, prin forta exemplului vostru. Fara vreo ipocrizie, va marturisesc, atat timp cat voi exista p'acilea, voi reaminti, in fiecare Decembrie, despre gestul vostru ! Va multumesc, pentru sacrificul vostru.

Nu stiu sigur, daca m-as fi alaturat si eu, in nebunia acelor clipe de euforie si exaltare a unor crezuri care au prins aripi. Am mai povestit, pe blog, despre ce m-a tinut departe de a iesi in strada - un accident la piciorul drept, imediat dupa Mos Niculaie din Decembrie 1989.
Imi amintesc, cand luam taxiul si mergeam la pansat la Spitalul Judetean, privind curios, fermecat si, din pacate, neputincios, la tabloul Revolutiei din Focsani. Singur, am iesit doar de vreo 2 ori in Piata Unirii, de curiozitate .. Mno, o curiozitate ce-a fost unora fatala. Faceam, prin rotatie, cu ceilalti baieti de pe scara, de veghe sa nu intre teoristii in blocul nostru :) 

Ce stiam noi atunci, cand am fost manipulati in felurite forme de gasca ce a preluat puterea din jurul nefastului Ion Iliescu ? E clar, ca a fost vorba, de-un razboi psihologic, psihotronic, cu arme moderne necunoscute atunci unora ca noi. 
Ce nu am inteles, pana azi : de ce a trebuit, sa muriti, unii ca voi, care nu aveati vreo vina, care ati protestat pasnic ? Mai ales, dupa prinderea si executarea lui Ceausescu, cui au servit acele sute de victime ? 

Chiar trebuia, ca gasca lui Ilici, sa isi legitimeaza astfel, preluarea puterii, din mana armatei : avand nevoie de sangele vostru ? Daca a fost asa, trebuie sa stiti : voi, tineri ai Revolutiei romane - foarte multi romani de azi, va catalogheaza sacrificiul vostru, drept unul in zadar, fara folosinta ! 
Aud frecvent, aceasta eticheta cruda si crunta, din partea unor romani anchilozati in complacere si neputinta, care va zic, ca "ati murit DEGEABA" ! Fals, se inseala, pentru simplul motiv ca ei n-au stiut sa lupte pana la sacrificiu, precum ati facut voi ! In pus, e preferabil sa mori pentru o cauza dreapta pierzand si intrand intr-un Panteon al celor care merita respect, consideratie, apreciere. Decat, sa castigi, cum fac multi astazi, sarind etape, "descurcandu-se", in viata de zi cu zi.

N-au nici un drept sa va critice, cei ce nu sunt in stare sa lupte nici pentru ei, daramite pentru o cauza comuna precum cea imbratisata de voi in 1989 cu sufletele curate. Cei de azi, nu au atitudinea voastra, nu mai viseaza, nu stiu sa-si castige ori sa ceara drepturile. Voi ati murit, avand deasupra idealuri, principii, onoare. Cei care v-au uitat azi, nu va merita ! Iata melodia lui Vali Sterian - "Vino, Doamne" care ne-a marcat acel Decembrie 1989

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=NY-w98SKB-s]

PS : articolul nu e adresat voua, celor din online ! Voua, celor din online, va recomand sa meditati la poza de mai sus, macar o farama din timpul pretios al unei zile banale de 22 decembrie 2011 .. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)