marți, 6 decembrie 2011

Dinamo - Steaua : 1-3 ! "Forza Steaua" si "Gigi, pleaca din Ghencea" !



Dincolo de victoria clara din meciul de aseara, am apreciat ceva rar in fotbalul romanesc la acesti jucatori mediocrii (cu mici exceptii) : atitudinea din jocul Stelei .. 

Dupa foarte mult timp, am vazut, ca atunci cand o echipa conduce cu 2-1, nu e musai sa se retraga in aparare sa conserve un avantaj infim. 

Aceasta intareste acea butada care circula in fotbal, conforma careia - "cea mai buna aparere este atacul". Nu suna rau, e demna de "Arta Razboiului" a lui Sun Tzu :)

Ilie STAN a dovedit ca este un antrenor providential - de fiecare data cand cand a avut nevoie de victorii, in meciurile importante, a dat dovada de inspiratie si, a reusit sa castige. A se vedea si meciul cu Maccabi Tel Aviv Maccabi Haifa (mereu le incurc) cand, desi condusa, Steaua a reusit sa revina si sa castige cu 4-2 !

Steaua poate sa joace mai bine, antrenorul trebuie sa aibe continuitate si stabilitate, nu amenintat cu demiterea la fiecare declaratie a oierului miliardar din Pipera. Prezenta nefasta in fotbal a acestui insalubru personaj supramediatizat - George Becali - este o rusine care satisface (trebuie sa recunoastem) "pretentiile" unei categorii semnificative dintre romanii mediocrii in educatie si asteptari de la fotbal.

Circul mediatic ce-l intretine la paritate cu televiziunile avide de imagine si reporterii care pun intrebari tampe, este dovada clara ca fotbalul romanesc e o interfata perfecta a politicii, aratandu-ne mediocritatea, lipsa de caracter a actorilor si neputinta de a face performanta.

In incheiere, sa nu uit : "Gigi, pleaca din Ghencea". Semnat, un fost mandru suporter stelist care aseara a gustat din paharul victoriilor contra celor de la Dinamo cu moderatie ! Forza Steaua !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)