marți, 22 martie 2011

Adrian Severin - PSD : scandal in The Sunday Times !

Week-end-ul trecut, Jurnalistii de la The Sunday Times, pretinzand a fi lobby-isti au contactat 60 de europarlamentari pentru a reusi influentarea adoptarii unor amendamente in cadrul Parlamentului European, contra unor sume de bani. 3 europarlamentari au intrat in plasa intinsa : Zoran Thaler (fostul ministru sloven de externe), Ernst Strasser (fost ministru de interne din Austria) si social-democratul roman Adrian Severin din partea PSD. Iata, cum au decurs lucrurile : cativa membri ai unor grupuri de interese, in realitate reporteri de investigatie ai publicatiei britanice The Sunday Times au cerut celor 3 europarlamentari sa devina membri ai unei companii de consultanta. Astfel, li s-a cerut modificarea unor parti din legislatia europeana, contra unor sume de ordinul miilor de euro (circa 100.000 euro). Culmea, aceste amendamentele au fost facute, aparand acum in legislatia europeana exact asa cum au fost scrise de catre acesti lobby-isti... Orice ar spune acesti 3 euro-deputati, si-au luat-o profi de la acesti jurnalisti britanici...



Iata, mail-ul dat de Adrian Severin reporterilor : "Va anunt ca modificarea dorita de către dumneavoastra a fost facută. Va trimit deci o factura de 12.000 de euro pentru servicii de consultanta in ceea ce priveste modificarea codului din Directiva 94/19/CE, Directiva 2009/14/CE..."


Mno, revenind in Romanica, greul unei astfel de decizii, apasa pe umerii recentului ales Presedinte al PSD - Victor Ponta. Problema acestuia, in interiorul PSD, ar putea fi o reactie (de care trebuie sa tina cont) din partea grupul Iliescu-Nastase, apropiat de A.Severin ! Un alt aspect esential, este atitudinea colegilor din Grupul Socialistilor Europeni, ce-ar putea sa ia act si sa dea o directiva interna socialistilor din Romania, la care sa se conformeze. Ramane de vazut, cat de puternica va fi sustinerea pentru Adrian Severin care, dupa cum am vazut, a adoptat tactica iesirii in public la tv in ultimile seri, aratrandu-ne ca nu se simte musca pe caciula. Pentru cei care au citit mai tarziu stirea, Ernest Strasser, liderul europarlamentarilor austrieci în cadrul Parlamentului European si-a anuntat demisia si retragerea completa din viata politica dupa ancheta jurnalistilor de la The Sunday Times !



Din ultimile stiri, aflam ca liderul socialistilor europeni - Martin Schultz - ii va cere lui Adrian Severin sa demisioneze din functia de europarlamentar, sa isi depuna mandatul. Reactia lui Severin : nu v-a demisiona din cadrul Parlamentului European,  dar se va suspenda din Biroul Permanent National al PSD pana se vor lamuri lucrurile. Sa nu neglijam si jocul de culise avut la alegerea lui Jerzy Buzek (actualul Presedinte al PE, din partea PPE) al carui mandat este de 2,5 ani. In mod firesc, la expirarea mandatului acestuia, scaunul de Presedinte al PE ar reveni (conform intelegerii socialistilor cu popularii), lui Martin Schultz. Indemnati si de catre cei din PDL, PPE ar putea gasi un moment prielnic, de a forta si conditiona respectarea intelegerii, de retragerea sprijinului politic parlamentarului social-democrat Adrian Severin. In mod cert, Adrian Severin va pune punct, unei cariere politice foarte bine construita, pana la acest moment. CV-ul sau politic, este unul impresionant !!



6 comentarii:

  1. off-topic, scz. io de ce apar la tine cu nume si prenume? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Laura : daca te uiti si la restul colegilor din Blogosfera Vrancea (blogroll) ai sa intelegi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. pai, m-am uitat si nu pricep. scuze, poate sunt eu grea de cap. numele blogului meu e mirolara. si exista un motiv pentru asta. in plus, nu tintesc celebritatea mondiala si nici consacrarea cu litere de aur. daca vrei sa ma pastrezi in blogroll, te rog trece-ma mirolara, daca nu, poti sa ma scoti.:) multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. uaveter, e foarte simplu: am trecut colegii bloggeri cu numele fiecaruia, asa cum aparem si pe FB ! daca te-a deranjat asa de mult, o sa modific indata ! dar, as vrea sa procedezi intocmai, incat sa apar si eu DOAR cu ID-ul PATRICKdan :Pmerci !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)