duminică, 20 martie 2011

Greseli din Gazeta Sporturilor - epic fail !

Poftiti, acilea, boieri dumnevoastra : Profesionalism, a la Gazeta Sporturilor
Publicatia OnLine de sport care se lauda cu cel mai mare numar de cititori ! 

Nu prea am mult de zis, poza de mai jos spune totul, despre ce se intampla cu b(a)ietzii jurnalisti de ocazie de la GSp. Asadar, scrie negru pe alb : "Fiorentina va evolua pe teren propriu in compania Romei" ! Ca sa nu fie vorbe, tot ei, adauga "In tur a fost 3-2..." ! Buun, ce ne pun martalogii de jurnalisti, in titlu : "Mutu are cota 2.60 sa inscrie pe Olimpico" !? 


Mno, ori a mutat, edilul din Firenze, stadionul Artemio Franchi la Roma, ori "corifeii presei sportive" au luat Pulitzer-ul intre timp si noi nu am aflat... 
Din cate stiu io, si-am buchisit niscaiva statistici cu Il Calcio, in tinereturile mele cu amor fotbalistic, stadionul Olimpic(o) apartine echipei A.S. Roma !

Eram in liceu, cumparam la greuceanu editia print a ziarelor de sport, le cam aveam (fara modestie) cu echipe-jucatori-stadioane-trofee-competitii. Imi aduc aminte, de un ziar drag, Pronostic Sportiv,  la care am fost abonat prin posta 2 ani. Ori restul, ce le citeam pe sub banca, la orele care nu ma interesau, in liceu. 

Trecu vremea, iar in facultate, faceam cu schimbul, cine cumpara ziarul. Deh, ca studenti, eram mai atenti cu banu' zilnic. Acuma, sa tot fie vreo 3-4 ani, de cand nu mai cumpar ziare, in special vizand sportul fotbalul. Daca am cumparat, maxim 1-2 ziare de(spre) sport, in vremea asta. Nu-i vorba acilea, de Gazeta Sporturilor neaparat. Motivele sunt multiple, enumar decat cateva :

* primo :  din cauza tabloidizarii cu subiecte de can-can : siliconata-tunata X si-a pus-o cu nu's ce mare jucator-fotbaliator nascut talent, sfarsit speranta...
* secundo : din pricina faptului ca, emisiunile sportive realizate in Romanica, au rostul de a-i pune pe "oamenii din fotbal" (splendid, cliseu) sa se certe intre ei in direct, de dragul rating-ului...
* terto : predomina stiri conexe fotbalului, nu avem abordari echilibrate, care sa vizeze majoritatea sporturilor. Poate ca e firesc, din perspectiva a ceea ce doreste acest public consumator in Romanica astazi. Aici, e ca la TV private : nu le putem cere ziarelor, sa fie quallity-paper, de vreme ce tugurlanul de roman, dupa ce ia ziaru', taie un parizer sau mizel pe el...

D'aia zic, sa nu mai aruncam banii de pomana, ne putem oripila si pe net, de giumbuslucurile gazetaresti ale astora de la zice jurnalisti de sport.

Mai bine apreciem initiativa pretenarului Cristian China Birta aka Chinezu (pour les connaisseurs), care are un proiect foarte fain - Sport Local !
Aici gasim un echilibru, in gestionarea subiectelor, avand : rugby, tenis de masa si camp, handbal, etc. Am enumerat doar cateva sporturi la care stam mai bine ca reprezentare/performante externe la cluburi/echipa nationala.

Sunt curios : cati dintre cei pasionati de sport, mai cumparati editiile print ?
Cati va limitati la "a frunzari online", filtrand stirile ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)