joi, 3 martie 2011

Ion Iliescu - la multi ani ?!


A avut nevoie de victime in 1989 pentru a-si legitima preluarea puterii. Dupa care, s-a gandit, cucuveaua de la Cotroceni, ca n-ar strica, cateva mineriade - asortate cu represiuni fata de partidele istorice PNT si PNL, plus o garnitura de cazmale pentru intelectuali si cei contra regimului sau.

"Sarac si cinstit", nu s-a imbogatit, dar i-a avut sub aripa-i protectorare de closka komunista, pe toti baronii locali ai PDSR - actual PSD. A nascocit degringolada cu Vadim-Tudor in 2000, cand s-a distrat cu electoratul roman, confuz si asa de 2 candidaturi pe partea dreapta (Stolojan si Isarescu).

Nu pot, sa nu ma gandesc, cat de mult ii doresc sa traiasca ! Pentru a da socoteala... Prin urmare, azi fiind ziua lui de nastere, iti dorim, un sincer La Multi Ani, tovarese Ilici ! Mai jos, aveti decat doar 2 imagini, care-i vor atarna greu, la Judecata de Apoi (cel mai probabil) acestui president, neo-komunist : Revolutia si Mineriadele ! 


8 comentarii:

  1. cel mai mare rau pe care l-a facut Iliescu acestei tari a fost instituirea paradigmei "noi nu ne vindem tara, noi o furam"cam unde eram noi acum daca inca din anii 90 la Brasov se fabricau tractoare New Holland, chiar cu pretul disponibilizarii a cateva mii de oameni?eram cel putin la nivel de Polonia...

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte corect argumentul tau, Stefan. sa nu uitam, la Pitesti si Craiova, nu au ajuns asa de repede frantujii si coreeni, altceva era daca intrau imediat dupa 1989. in plus, poate era indicata si o liberalizare, in invatamant si sanatate. deh, Ilici cum auzea de astfel de masuri, era ca si cum l-ai pune sa asculte un e-book cu John Stuart Mill :))sa amintim si de celebra zicala iliesciana "propietatea este un moft" ?! mno, clar ca a marcat istoria Romaniei post 1990, in nici un caz intr-un sens al dezvoltarii tarii, emanciparii romanilor si bunastarii lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa-i, ai perfecta dreptate! Datorita lui am avansat in mizerie atat de mult. Acum de ce nimeni nu face nici o revolutie ca o ducem mai rau ca in comunism... Cum nu a fost nici atunci nu va fi niciodata pentru ca nu suntem in stare. Au fost sacrifitati oameni nevinovati... Pacat. Nu-i urez nimic, ii spun doar ,,- Lasa-neeeeeeee ca ne-am saturat de tine!,, Avid de putere, ce aver? Omul asta este periculos si acum cum a fost si atunci... Setea de putere ii duce pe unii la nebunie... Nu mai vreau sa aud de el.noapte buna

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Patrick, comentariile noastre sint parca trase la indigo, desi doar acum am venit pe blogul tau! Vorbesc de coemntariile mele de la Roxana cu ale tale de aici! Si eu i-am dorit lui tatucul Ilici sa traiasca multi ani ca sa raspunda in justitie!Mult noroc si sanatate celor dragi! Ce mai e prin Focsani? ISEH mai exista? Buruiana, Bourceanu, si altii cu care am muncit acolo.......familiile Dragomir si Chiricutza, Mircea si Lucica Dinulescu, Mihai Crivat cu frumusetea lui de surioara Doamna Tiganescu si multi altii cunoscuti in cei doi ani de stagiatura.......amintiri, amintiri........

    RăspundețiȘtergere
  5. recunosc, nu am comentat la Roxana, la acel articol. e firesc, sa avem aceleasi ganduri, fata de acest om politic care a marcat istoria Romaniei intr-un sens extrem de negativ. asta in ciuda figurii sale de batranel aparent nevinovat, mare impaciuitor... in fapt, as zice ca nu va reusi actualul locatar de la cotroceni, pe nume Basescu, sa distruga Romania, pe cat a "reusit" Tatucul Ilici ! in privinta acelor familii si prieteni dragi din anii petrecuti la Focsani, v-as face o recomandare, neavand siguranta ca ati putea sa-i gasiti. incercati, pe Facebook ! am auzit de cativa mai sus mentionati, dar nu ii cunosc personal. multa sanatate, dvs si celor dragi, un an bun cu impliniri, va doresc ! oricand, mai doriti, sa ma vizitati, va astept cu drag parerile ;)saru'mana pentru vizita, doamna Julia !

    RăspundețiȘtergere
  6. frate, nu stii cat de mult ii doresc sa traisca ca sa apuce sa-i moara, inaintea lui, toti cei care-i sunt dragi! asa cum au murit mii de tineri ca sa fure el lovitura de stat!romania este unde este numai datorita acestui rahat cu ifose de mare om politic! el nu numai ca a inurajat hotia politica ci a ridicat-o la nivel de politica de partid !deci, sa nu apuce sa moara pana nu-i vede pe toi cei dragi lui, morti !

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Camy : si tu si eu, alti tineri ca noi, datoram mult celor care au iesit sa inspire aerul dulce al libertatii, in sufletele imbacsite de praful din fostul regim komunist. avem o datorie, sa nu toleram si sa reactionam de fiecare data cand ne intalnim in spatiul public cu aplaudacii si adeptii lui ce i-au legitimat puterea prin votul lor. din pacate, cred, doar Judecata de Apoi il mai poate trimite acolo unde-i locul : in tomberoanele timpului, la lada de gunoi a istoriei...

    RăspundețiȘtergere
  8. Cataline, odata cu Iliescu, vor disparea, biologic, cateva zeci de mii (poate sute) de votanti ingusti la minte care stiau un singur lucru : trebuie sa puna stampila pe trandafiri. Daca facem un sondaj acuma si ii punem pe electorii PSD-isti, sa aleaga intre Iliescu, Nastase, Geoana, Ponta - tare mi-e ca nea Nelu Cotrocelu, face lejer 51 % !!

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)