miercuri, 30 ianuarie 2013

Nikon lanseaza 2 noi obiective Nikkor



Nikon a anuntat, Marti : 29 ianuarie 2013, lansarea a 2 noi obiective in acelasi timp cu celebrarea a 80 de ani de la lansarea marcii NIKKOR, folosita pentru toate obiectivele companiei. In continuare, va voi prezenta, cateva caracteristici pentru fiecare dintre cele 2 noi produse proaspat lansate ieri de cei de la Nikon :



 

AF-S NIKKOR 800mm f/5.6E FL ED VR (cel de sus) cu teleconvertorul AF-S TC800-1.25E ED utilizeaza componente de top si tehnologii avansate pentru o greutate mai scazuta, manevrare imbunatatita si calitate superioara a imaginii. E primul obiectiv NIKKOR ce utilizeaza tehnologii si materiale sofisticate (control electromagnetic al diafragmei si elemente de fluorina) alaturi de caracteristici incercate si testate (reducerea vibratiilor si acoperirea nanocristalina). 



Al doilea obiectiv (cel de jos)NIKKOR AF-S 18–35mm f/3.5–4.5G ED vine cu urmatoarele noutati :





  • Obiectiv super grand-angular cu distanta focala 18-35mm si greutate de 385 g  



  • Constructie optica cu 12 elemente in 8 grupe, 2 elemente ED si 3 elemente asferice



  • Compatibil cu formatul Nikon FX si Diafragma maxima f/3,5-4,5



  • Unghi fotografie: 100°-63°(76°-44° pentru formatul DX Nikon)



  • Focalizare automata interna cu motor SWM



  • Distanta minima de focalizare de 0,28 metri


Gama Nikon de obiective interschimbabile include peste 80 de tipuri: obiective fisheye, super grand-angulare, super telefotografice, cu zoom, micro, PC-E si 1 NIKKOR. Brandul japonez de succes NIKKOR a rezultat in urma adaugarii literei "r" la Nikko, acronim pentru Nippon Kogaku K.K., numele initial al companiei japoneze. Obiectivele NIKKOR nu se limiteaza doar la aparatele cu obiective interschimbabile, ele fiind integrate si in seria de aparate compacte Nikon COOLPIX. Detalii suplimentare gasiti pe Nikonisti.ro !


2 comentarii:

  1. Presupun ca or sa fie si foarte scumpe .

    RăspundețiȘtergere
  2. destul de scumpe, ambele ! dar, pentru cei pasionati cu adevarat si care investesc constant in aparatura, sunt 2 obiective tentante si de luat in calcul !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)