duminică, 27 ianuarie 2013

Ceausescu nu a murit !




Ceausescu n-a murit .. deoarece la 23 ani de la Revolutia din Decembrie 1989, sinistrul conducator suprem exista prin structuri, practici, sistem, oameni, mentalitati.

Pentru aceia dintre voi care uitati in ce tara traim, faptul ca Ceausescu nu a murit e vizibil nu doar in acei nostalgici senili care merg anual pe 26 ianuarie sa ii aduca un pios omagiu.

Ceausescu nu a murit .. ceea ce convine unor politicieni obisnuiti sa adreseze mesaje simp(list)e electoratului asistat social.

ADN-ul acestui popor trebuie curatat dupa ce vor muri 1-2 generatii actuale obisnuite sa perpetueze acte si fapte din trecut. Va mai intrebati, de ce pleaca tinerii geniali din tara ?

Ceausescu n-a murit .. pentru ca stam deoparte si a nu luam atitudine ceea ce echivaleaza cu complacerea intr-o mizerie si degradare in care ne balacim de atata vreme.

Ada Milea reuseste sa transmita, de fiecare data prin versurile si acordurile ei, de cele mai multe ori ironice ori sarcastice, mesaje profunde precum acesta de mai jos.

Desigur, umorul poate sa fie mereu o scapare, un colac de salvare. Dar, mai important, trebuie ca poporul roman sa-l exorcizeze pe Ceausescu din mentalul colectiv. Definitiv !



Sursa : Cantafabule - Ceausescu n-a murit : Ada Milea LIVE la Folk You - Vama Veche, 04-08-2012. 

Am scris acest articol deoarece pe 26 ianuarie marcam un moment fatidic pentru poporul roman - nasterea lui Nicolae Ceausescu. Astazi ar fi implinit 95 ani. Slava Domnului, ca nu a(M) mai apucat ..


2 comentarii:

  1. Ada Milea e senzaţională - transmite multe lucruri reale, incomode prin acest clip ! La un moment dat bate un apropo destul de evident la adresa lui Adrian Păunescu ;)Procesul Ceauşeştilor are erori, esenţial e ca am scăpat de parada naţională de ziua lui ..Felicitări pt piesa aleasă si mesajul transmis de tine prin acest articol, Dan !

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci pentru opinia ta ! Ada Milea m-a inspirat sa scriu acest articol, altfel as fi vrut sa nu ma gandesc la ziua de 26 ianuarie si semnificatiile ei pentru Romania. O zi buna ..

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)