luni, 25 mai 2009

The Mission Dance Weekend 2009 !

A sosit biletul mult asteptat (pentru ambele seri), Dragos a facut comanda aici.

STIREA 1 dar si STIREA 2 le-am anuntat la momentul cand am luat cunostinta ; acum ne-am luat bilete si putem vorbi mai lejer despre "The Mission Dance Weekend" !
Impreuna cu Dragos si Bogdan, bunii mei prieteni, vom sta linistiti, la adapostul sigurantei oferite de a avea intrarea asigurata deja. Spun asta, pentru ca, achizitia on-line a unor bilete, este cea mai comoda si rapida metoda da a obtine intrarea la un concert. 

Pretul - doar 70 ron, in amandoua serile : 31 august-ARMIN van BUUREN si 01 iulie-TIESTO ! In conditiile in care, la intrare, pretul va fi dublu - 140 ron. Vorbim, despre cei mai buni DJ din lume, in ultimii 5 ani, probabil cei care au influentat acest gen TRANCE, cel mai mult !
Si, nu vor veni singuri ci, alaturi de alti dj rezonabili, nu foarte cunoscuti in Romania, care vor asigura warm-up-ul (incalzirea publicului) pana la aparitia lui Armin si Tiesto, in cele 2 seri magice, de la malul marii.
Fara nici un pic de exagerare - vorbim despre cel mai tare Concert TRANCE organizat vreodata in Romania! Pentru cei mai putini "connaisseuri", poate fi vorba de "HOUSE", termen generic, pentru a desemna un anumit gen musical, ce nu-l pot deslusi fiind mai complex pentru ei. Pe care il confunda cu beat-ul enervant, repetitiv si maximal din unele discoteici, ce-ti zdrobeste timpanul si intregul mecanism intern al urechii (ciocan, scarita si nicovala) !

In fapt, TRANCE-ul este altceva decat ce asculta ei, probabil "minimal". Sau vreun stil ce ii determina pe cei nu foarte apropiati de aceasta musica sa o generalizeze si, sa spuna, ca e un gen musical pt drogati, frustrati si rebeli !
Nu mai vorbim, despre VOCAL-TRANCE care e placut si celor ce nu asculta frecvent imbinarile de sunete, culoare si lasere, din acest gen musical ! Cum sa nu-ti placa vocea divina a unor cantarete ce-au facut inconjurul lumii prin musica si vocea lor de exceptie, precum: Justine Suissa ("Burned with Desire"), Andain ("Beautiful Things"), Sarah Mclachlan (in celebra "Silence"). Sau, cele mai noi : Susana, Jennifer Rene, Audrey Galagher, Sharon den Aden.
Trance, chill out si alte derivate (progressive, uplifting, balearic) sunt "droguri" naturale, ce provin dintr-o "recolta interioara" ale celor mai adanci, sincere si armonioase trairi ale fiecaruia dintre noi. Care, prin exteriorizare, se transforma in minute/ore de libertate totala ! Cand concertul se tine pe plaja si ai marea in spate, ce poate fi mai placut ? Cel putin pentru mine...

Cu siguranta, vor fi si multi care vor veni acolo din pura curiozitate, ca sunt la mare si, dupa o seara in Disco Max din Costinesti (unde nu exista decat "manele"), merge si una de "haus, frate". Sau trebuie sa-si etaleze frezele cu gel, tricourile cu eticheta pe dinafara si ochelarii de soare VersaGe, masinile tunate si vopsite strident din care asculta manele la maxim si pun frana in dreptul unor "pepushi secsoase", abordandu-le cu fraze de genul : Ce faci fetele, va simtetzi bine ? Iar, ele vor raspunde clasic : lasa-ma, cocalare, 'ca azi noapte-am invatat toata ziua !

Noi 3 : eu, Bogdan si Dragos gasim, in aceste concerte, la care mergem de fiecare data, ocazii de a evada dintr-o lume in care nu ne regasim ! Pentru ca gandim, dorim altceva si nu aquisam la "parangheliile cu fum, mici si bere" organizate (din bani publici) de lideri locali-baroni, in folosul unor asistati social si persoane modeste (ca si asteptari de la viata), in pietele publice ale oraselor din Romania. Focsaniul, este un campion, in aceasta privinta - prin grija si eforturile neprecupetite ale lui Marian Oprisan !

In incheiere, va las cu 2 clipuri. Primul promoveaza ce a fost mai bun din "A State of Trance" pe 2009 ! O emisiune saptamanala (ce-a trecut, recent de episodul 400) difuzata la radio, din concertele LIVE ale lui Armin van Buuren !


Al doilea, este din turneul lui Tiesto in Asia, de pe ultimul album - "In search of Sunrise 7".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)