vineri, 8 mai 2009

PDL inghite "broasca raioasa" PSD in Vrancea




Citind presa locala (Ziarul de Vrancea) in dimineata aceasta, mi-am adus aminte, de o replica celebra, dintr-un film romanesc care se leaga cu recenta declaratie facuta de Presedintele PDL VN Alin Trasculescu. Acesta a fost plastic la un moment dat fata de intelegerea cu PSD si a declarat ca "uneori trebuie sa mai inghitim si broaste riioase".

Afirmatia liderului politic local, m-a dus imediat cu gandul, la personajul din serialul "Liceenii", interpretat de Costin Marculescu care o opreste pe scari pe profesoara de matematica "Isoscel" (Tamara Buciuceanu Botez) si-i spune : "...TOVARASA PROFESOARA, VA ROG FRUMOS...DATI-MI BROASTELE INAPOI" !


PDL Vrancea este prin "presedintele ei" Alin Trasculescu intr-o postura similara, cautand "broasca cu lumanarea" (adaptand un proverb bine-cunoscut) ! Toate combinatiile politice, facute din ultimul timp de cei care au incercat sa aduca si-n VN "Revolutia Portocalie", se dovedesc simple jocuri de glezna pe un teren politic in care Marian Oprisan este un "playmaker", iar Alin Trasculescu "atacant in offside"
Am folosit aceasta comparatie, avand in vedere faptul ca Alin a fost un fotbalist promitator (e drept, la Divizia Judeteana "D") care a mai cochetat cu sportul-baschetul, actualmente fiind un tanar-politician ce a dezamagit, avand multe de invatat. Nu doar pentru ca a sarit peste cateva etape (o greseala frecventa in politichia mioritica) dar si pentru ca, a fost lansat in politica pe fondul unor mari asteptari, de catre unii politicieni ce l-au folosit in anumite scopuri.

Recent inceiatul Pact Local din VN : PDL si PSD ("EI cu EI") vine, dupa indelungi momente de refuz ale lui Alin, din dorinta de a mentine (in acelasi timp cu protocolul national cu PSD) si "Alianta pentru Focsani". O alianta care, dpdv al PDL VN, a fost mentinuta doar pe considerentul de a pastra legatura cu electoratul focsanean, educat, de dreapta, ce a votat (constant) impotriva PSD si a exponentilor acestuia : Marian Oprisan (Presedintele Judetului VN) si Decebal Bacisnki (Primarul Municipiului Focsani).
Faptul ca Filiala PDL VN si presedintele ei fac jocurile PSD VN si, nu au un cuvant de zis, fata de ce i se traseaza de la centru, dovedeste totalul dezinteres al liderilor nationali PDL fata de organizatia VN. Plus obedienta si rolul insignifiant al filialei locale "portocalii", fata de PSD VN.
In acelasi timp, putem spune, ca PDL VN, a rupt orice legatura cu un bazin electoral ce este vizat si de catre PNL VN. Acesti "alegatori focsaneni, pretentiosi, care nu uita", deziluzionati de politica in general si de situatia particulara din Focsani (mentinerea colaborarii PNL cu PDL, pana ieri, in Consiliul Local Focsani) nu sunt usor de pacalit. Cea mai buna dovada este palma data , de catre acestia, PNL in Focsani (dupa sustinerea parlamentara data de PSD catre PNL, in precedenta guvernare), la ultimile alegeri locale si generale. Cat despre oportunitatea ce apare PNL-ului, ca partid de opozitie (mai ales la nivel local) va recomand ideile, prezentate suficient de clar, aici.

"Revenind...la broastele noastre", este interesant de observat ca, aceasta "metafora batraciana", este folosita des, de catre PDL, in ultimul timp, pentru a descrie neplacuta situatie de a bate palma cu PSD, dupa ce in campanie au parut a fi adversari. O dovada este si, forumul de pe site-ul PDL CLUJ, unde se discuta despre...aceleasi "broaste ale lui Trasculescu".
Click pe linkul de mai sus, sa vedeti si dvs, ce discutii se poarta pe saitul PDL CLUJ. Un Municipiu in care, PDL+PSD=LOVE(le) ! Unde, Ioan Rus si "Grupul de la Cluj" au fost mereu partenerii PDL, ai lui Vasile Blaga si Emil BOCanila, iar PSD abia scoate 5-7%. Dovada fiind si recent incheiatele alegeri (pt Primarie) castigate de focsaneanul Apostu, in detrimentul candidatului PNL - Marius Nicoara, dupa demisia Premierului Boc.
Cu sau fara broaste inghitite, ramanem noi - electoratul pacalit, pentru ca ne-am pus prea multe sperante intr-o "culoare portocalie" aflata-n tendinte. "Broasca PSD-ista, inghitita de PDL" este doar un episod prin care am mai trecut, gandindu-ma la "broasca FSN-ista" inghitita imediat dupa 1990 cu Ion Iliescu. In fond, tot despre FSN, a fost vorba si atunci (in 1990) si azi (in 2009) odata cu refacerea FSN-ului ! N'asa ?

Sper, sa va distreze clipul de mai jos ! Avand in vedere ca urmeaza Alegerile Euro-Parlamentare (pe data de 7 Iunie) si azi a inceput Campania Electorala, imi doresc, ca electoratul focsanean, sa fie mai inspirat !

Uichend placut, zambete si soare !

2 comentarii:

  1. Salut AdministratorAs dori un link exchange!!!Blogul meu este http://ajutorblogger.blogspot.comEste un blog care are ca tema cum sa iti optimizezi blogul astfel incat sa devina unul profesionist.Ai putea sa arunci o privire...chiar daca el se refera doar la blogurile pe platforma blogger.Astept un raspuns...Buna Ziua!!!

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)