marți, 12 mai 2009

Petitie ANTI IMPOZIT FORFETAR !

PNL a lansat de curand "Campania Naţională pentru Strângerea de Semnături" împotriva introducerii impozitului forfetar şi a majorării mascate de taxe şi impozite. Semnăturile românilor, reprezentând protestul lor la adresa politicilor aberante ale guvernului Boc, vor fi depuse în Parlament, împreună cu moţiunea de cenzură "Marea păcăleală PDL-PSD".


Fiscalizarea impusă de PDL şi PSD este periculoasă pentru micii intreprinzători şi stabilitatea mediului de afaceri, pentru românii care nu mai au unde munci, dar şi pentru bugetul de stat care rămâne fără venituri. Criticile PNL la adresa majorărilor fiscale impuse de guvernul Boc sunt confirmate zilnic de sutele oameni care îşi închid mica afacere, care le-a asigurat în ultimii ani traiul lor şi a familiei lor.


Prin aplicarea OUG 34/2009, peste 500.000 de IMM-uri vor fi nevoite sa plătească un impozit necorelat cu capacitatea lor de plată (între 40% si 80% din profitul lor), iar consecinţele vor fi falimente, şomeri şi lipsa desăvârşită a investiţiilor. Campania de strângere de semnături şi moţiunea de cenzură fac parte din setul de măsuri promovat de PNL împotriva abuzurilor şi incompetenţei guvernanţilor, alături de contestarea OUG 34/2009 la Curtea Constituţională.


7 comentarii:

  1. Bravos! Salutam initiativa ta, e de foarte bun augur sa promovezi aceasta campanie si pe blogul tau si welcome back in politichie dupa concertele Tiesto!

    RăspundețiȘtergere
  2. E normala aceasta promovare a saitului ! E o mare idiotenie a Guvernului BOCanila, ce va lovi in si asa neconsolidata "middle class", IMM-uri si oamenii cu initiativa din tara asta ! Ar putea fi precum econtroversata taxa auto, din trecuta guvernare. N-am cum sa nu fiu obiectiv si sa nu amintesc si acest aspect !N-am fost plecat din zona ; doar ca, uneori, uitandu-ma la politicieni, constat ca difera doar personajele, metodele fiind aceleasi ! Ca atare, ma apuca o sila de toti si-mi piere cheful de a scrie !As putea, aidoma, multor bloggari, sa postez zilnic cate ceva ! Is subiecte cu duiumul ! Neavand un feed-back consistent, ma rezum doar la unele lucruri, mai semnificative!Am revenit cu un articol din politica locala, fiindca a fost o prea-lunga discutie in jurul "Aliantei pentru Focsani", din CL, dintre PNL si PDL ! Si, mi s-a parut, ca suntem luati de fraieri, din partea unora care nu stiu cum vor mai veni in fata noastra sa ne ceara voturile ! Altfel, ma simt bine si pe alte 5-7 blogguri (inclusiv al tau), mai comentez (uneori) la unii si, sunt siderat, de stiri si tv, chit ca pana acum cateva luni, nu puteam sta ozy fara sa le urmaresc.Spun asta pt ca, am impresia, unii chiar ne cred atat de prosti pe cat si-ar dori, incat sa aibe pretentia sa mai primeasca increderea noastra si sa fie investiti !Eu i-as da afara din politica, unul cate unul, de la fiecare partide, daca as avea puterea asta ! Un fel de uninominal : ai gresit, afara cu tine !Salut, Codrin !

    RăspundețiȘtergere
  3. Teoria spune ca in timp de criza sa se reduca fiscalitatea. In tarile civilizate bineinteles ca se face asa in la noi se obisnuieste o sfidare a teoriilor economice. Au mai aplicat si alte state acest impozit forfetar si nu a dat rezultate. Oare de ce nu suntem capabil sa invatam din greselile altora??? de fapt nu ma mira daca noi nu suntem in stare sa invatam din greselile noastre cele multe care dor mai tare si pe care noi le simtim. Politica economica dusa de acest guvern este total impotriva legilor firesti ale economiei. Pentru economistul Keynes cred ca ceea ce se intampla aici pe taram romanesc suna ca o gluma nereusita care cu siguranta nu l-ar distra.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Laurentiu : pertinente observatiile tale, argumentele in favoarea acestui tip de impozit sunt, mai degraba, contra. vor fi metode suficiente de evitare a acestei impozitari ce anuleaza, intr-o oarecare masura, celebra "taxa de 16%" a liberalilor, laudata de Europa si, invidiata, in acelasi timp.daca ii intrebi pe actualii guvernanti, cine este J.M. Keynes, vor spune, in cazul fericit, ca e vreun euro-parlamentar !si asa am observat ca, la lansarea candidatilor PDL, aproape toti participantii, nu cunosteau care sunt candidatii...macar, primii 3, cine sunt !sau, alt exemplu, la motiunea PNL, 90% dintre parlamentarii chestionati, nici nu aveau habar care este titlul si ce contine motiunea PNL. desi, textul motiunii, din ce cunosc, are doar 22 de pagini !

    RăspundețiȘtergere
  5. bravo, e o initiativa foarte bunatrebuie sa trezim un pic constiinta publica si politica

    RăspundețiȘtergere
  6. pai la o asemenea gafa a Guvernului BOCsescu, nu poti sta cu mainile-n san ! felicitari pt blogul tau, multam fain de visita si te mai astept ! ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Toti ne spun ca parerea fiecaruia dintre noi conteaza,dar asta nu se vede nicaieri,pentru ca cei care ne conduc fac doar ce le convine.Daca ei sunt hoti ,cred ca toata suflarea din tara asta fura si minte la fel de mult ca ei si astfel oamenii cinstiti care declara ca nu au profit mint si isi permit sa plateasca o taxa care ii baga in aceeasi oala pe toti,hoti sau oameni cinstiti,cu frica de Dumnezeu si de lege.Oricum hotii vor gasi ca intotdeauna cai sa ocoleasca acest impozit si,ca de obicei ,tot oamenii cinstiti vor fi afectati de aceasta taxa .Si a fost gasit si momentul cand sa se aplice aceasta taxa,cand majoritatea patronilor trebuie sa renunte la cel putin un angajat pentru ca salariul lui sa il dea statului,asta pe linga multe alte salarii pe care le da tot statului sub forma altor taxe si impozite ,mult prea multe.Domnilor de la putere ,nu de taxe ducem lipsa.Nu ne-ati promis o noua taxa cand v-am votat

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)