joi, 28 mai 2009

Nu fura ! Guvernul BOC nu accepta concurenta !

Ziarul "Financiarul" sustine ca, "se vorbeste din ce in ce mai mult", in mediile europene, despre o lipsa de coerenta a guvernarii, neindeplinirea angajamentelor asumate in relatia cu Uniunea Europeana, impasul economic profund, jocurile politice si lipsa sustinerii din partea altor state membre ar putea justifica masura fara precedent in istoria UE. Ok, care ar fi aceasta masura, pana la urma ? Simplu, Consiliul European, se gandeste sa taie fondurile Romaniei ! Aflam, in continuare, alte date interesante : Bugetul General Consolidat a inregistrat la sfarsitul lunii aprilie un deficit de 9,3 mld. de lei, reprezentand 1,8% din Produsul Intern Brut (PIB), in conditiile scaderii veniturilor cu aproape 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. La capitolul cheltuieli, s-a inregistrat o crestere cu 14,2%, fata de primele 4 luni de anul trecut, la 62,6 miliarde lei, conform datelor furnizate de catre Ministerul de Finante.



In timp ce cheltuielile de personal au avansat cu 50% in intervalul ianuarie - aprilie, la 17 mld. lei, cheltuielile de capital (investitii) au avut cea mai ampla scadere dintre capitolele principale, de aproape 25%, la 4,3 mld. lei (aproximativ 1 mld. euro). Mi se pare normal, aici...ce puiii nostrii ! Majorari semnificative s-au inregistrat si la cheltuielile cu asistenta sociala, de la 16,7 miliarde lei (aprilie 2008) la 20,5 miliarde lei (aprilie 2009) respectiv cu 22,7%. Acilea, oare intra si marirea cu 3 luni a perioadei somajului (o masura "exceptionala", gandita mult, probabil!) ? Plus tavalugul ce va veni odata cu fortarea micilor intreprinzatori de a-si concedia perosnalul si a-l trimite-n somaj, sa ii dea statul 6 meleoane pe luna din buget ! In loc sa sustina IMM-urile si sa nu aprobe Impozitul Forfetar ! La fel, sublim...cheltuim fara numar dar vrem sa facem, sa dregem, sa reducem ! Austeritate frate, n'asa ?

Ce folos este daca PDL-istii sunt sanctionati la urne si, in acest timp, isi bat joc de cei care i-au legitimat prin vot ? Ce folos daca, pana la alegeri, ei isi impart functiile fara a tine cont de competenta si probitatea moral-profesionala a celor pe care ii dau jos ? Nea Basescu, trai-ti-ar giamparalele si hahaiturile ! Nu vrei, matale, sa iei ceva atitudine (vorba sloganului lu' EBa) si, dimpreuna cu BOCanila si PROSTanacul, sa va asumati Guvernarea asta ? Eventual, sa luati o masura si-n folosul nostru, nu doar al vostru ?



2 comentarii:

  1. www.aliantamaro.roAlianta Maro la capat de drum!Guvernul PSD - PD a demonstrat in c ateva luni reale calitati in administrarea situatiei grele prin care trece Romania.Am reusit sa ne gandim din nou la ziua de maine,la somaj,la grija copiilor,dupa ce Guvernul Tariceanu transformase Romania in vedeta economica a Europei.A venit vremea ca Romania sa ii dea o palma aliantei maronii care ne trateaza cu fundul.Pe 7 iunie, romanii vor vota PNL!

    RăspundețiȘtergere
  2. "aprob pozitiv" argumentele tale, anonimule ! te mai astept si, daca nu te deranjeaza, foloseste si-un nume sa putem conversa !nu de altceva dar, sunt prea multi anonimi si, sa nu te confund cu altii !uichend placut si succes ! ;)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)