marți, 26 martie 2013

Barak Obama & Michelle Obama - Cultul Eroilor : democratie, umanitate, respect



Citeam in Ziarul de Vrancea - despre militarul Florinel Enache de la Brigada 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor" Focsani, originar din comuna Gura Calitei (Vrancea). El a fost  ranit destul de sever in 2012 in Afganistan. Acesta a fost vizitat duminica in spital de prima doamna a Statelor Unite - Michelle Obama, un gest de solidaritate care l-a impresionat pe vranceanul nostru.

"Cultul eroilor" poate fi un gest si fata de cei aflati inca in viata - nu e nevoie de disparitia fizica a unui militar pentru a ridica cuiva o statuie sau a-i aduce merite si sustinere neconditionata !Din pacate, gestul administratiei de la Washington este o noua lectie primita in continuarea celei data de Armata germana pe care i-am tradat in mod josnic - am scris in 2012 despre Mausoleul soldatilor germani de la Soveja (Vrancea) cazuti la datorie in al 2-lea Razboi Mondial !





Michelle si Barack Obama l-au vizitat de 3 ori pe militarul roman, aratandu-i compasiunea si respectul Casei Albe celor care se sacrifica pentru democratie. Avem de invatat din acest caz al militarului vrancean ranit in Afganistan. O lectie de democratie, chiar de la sursa - SUA !

Florinel Enache a fost transferat in 2012 dintr-un spital din Germania in unitatea medicala din SUA cu sanse minime de supravietuire. Din cate cunosc din relatarile unor prieteni militari, e destul de sever cand te aduce in SUA de la Cartierul General al Comandamentului Aerian NATO de la Ramstein - Germania.





Inchei, cu o replica draga din filmul "Midnight Caller" - unde realizatorul unei emisiuni radio - Jack Killian isi incheia emisiuneacu o fraza pe care o voi adapta eu :"Goodnight America Romania, wherever you are". America e "departe" de Romani(k)a si nu doarme, ne cinsteste eroii !

La Palatul Cotroceni, e un presedinte al unora dintre romani (mai exact, 10%). Daca Traian Basescu nu era preocupat de o noua imixtiune in activitatea fostului sau partid - PDL, incalcand din nou Constitutia, era bine sa aibe o pozitie publica de sustinere fata de militarul roman care a oferit ceva tarii - sacrificiul sau si un handicap sever cu care se confrunta acum !



Dl presedinte, poate va pasa, de plutonierului adjutant Florinel Enache !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)