luni, 10 decembrie 2012

Victor Ponta, USL, UDMR si Noul Guvern



Victor Ponta - Premierul ce urmeaza sa fie propus de USL, tocmai a pierdut aseara o buna ocazie sa taca !

Presedintele PSD a avut o interventie extrem de inoportuna, intr-un moment in care un politician abil trebuia sa astepte rezultatele oficiale date de Biroul Electoral Central.

Aseara, televiziunile ne-au arata ceva evident. Am vazut un viitor deputat de Targu-Jiu - Victor Ponta extrem de inabil cu acea declaratie in care a vandut pielea ursului din padure. 

Procentele UDMR inca se mai calculeaza dar, foarte probabil, vor intruni, cu greu, putin peste 5%. Situatia aceasta prin care nu au mai obtinut acel clasic 8-10% apare multumita faptului ca in judetele in care UDMR sta bine - candidatii acestie "formatiuni politice" cu pretentii de partid au fost surclasati de romanii care au votat USL, PDL, PPDD, etc.

USL a castigat detasat alegerile si e foarte ciudata invitatia facuta de Ponta lui Kelemen Hunor. Crin Antonescu a parut vizibil mirat de gestul partenerului si co-presedintelui USL. Pana si Liviu Dragnea a avut o declaratie mult mai echilibrata cu care l-a scuzat pe inabilul Ponta care seamana cu Mircea Geoana in noaptea anuntarii victoriei de cateva ore asupra lui Traian Basescu. 

USL poate guverna lejer, urmand a mai primi cateva procente in urma redistribuirii scorurilor partidelor care nu au reusit sa intre in Parlament. La acestea, mai adaugati grupul minoritatilor nationale care se alatura si voteaza constant cu noua majoritatea de fiecare data. Nu m-ar mira, sa fie si traseisti din PDL si PP-DD care vor trada in mod evident pe cei care le-au acordat votul. 

De ce mai e nevoie de UDMR - pentru a trece numirea acestui Guvern al USL condus de Victor Ponta ? Ori viitoarele masuri luate de acesta in urmatorii 4 ani (io zic, chiar 8 ani) ? De ce ar coabita USL cu UDMR - formatiune indezirabila majoritatii romanilor care au votat USL ? 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)