joi, 29 noiembrie 2012

Mihalea, Ciobanasul, MiniSong, dupa 20 ani




Progressive, Trance, Chill Out, Electronic Dance Music, Pop, Rock, Folk, etc. Suntem diferiti si e firesc sa avem preferinte care ne gadila placut urechea cu melodiile care ni se potrivesc cel mai bine.
Cand vine vorba despre piesa superba Ciobanasul si Grupul MiniSong al lui Ioan Luchian Mihalea - gandul ne poarta catre copilarie, nostalgie - cele mai frumoase si sincere amintiri ale acelor ani cand nu aveam MTV, Youtube sau iTunes.



Unii dintre voi nu ati prins aceste cantece. Cu toate acestea, eu am convingerea, ca cititorii mei au cele mai faine gusturi muzicale si apreciere catre muzica veche de calitate.

Introducerea de mai sus are rostul sa va reamintesc un eveniment nu tocmai placut, petrecut fix acum 20 de ani. Era anul 1993, cand ne luam ramas bun pentru totdeauna de la magicianul (nu actorul Marian Ralea) portativelor - Ioan Luchian Mihalea - decedat la doar 42 ani.

Moartea acestui fantastic dirijor, interpret, compozitor si producator de televiziune nu a fost deloc una placuta. Dimpotriva, dupa o crima brutale, cu o anumita conotatie, despre care voi avea grija sa nu intru in detalii, pentru ca nu obisnuiesc asa ceva si nu face obiectul acestui blog.

Grupul Mini Song a lansat nume precum Alina Sorescu, Gianina Corondan, Dana Rogoz (Abramburica), iar eu il consider cel mai bun proiect muzical romanesc pentru copii.

Dupa 1990, a existat ceva similar conceput de catre compozitorul Titus Munteanu in cadrul TVR - Scoala Vedetelor. Iata, un clip cu cele mai importante piese ale lui Ioan Luchian Mihalea !


2 comentarii:

  1. SUPERB!CEI MAI TINERI AU PRILEJUL SA CUNOASCA UN OM SI UN GRUP DE EXCEPTIE...MULTUMIM!

    RăspundețiȘtergere
  2. grupul ramane un reper pentru o anumita perioada si varsta.
    astazi sunt alte modele si genuri promovate de media.
    sunt curios, cati dintre tineri (mai) sunt interesati ?!

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)