sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Iurie Darie a murit !




V-ati batut joc de el, i-ati comentat prestatiile de la emisiunile tv, l-ati judecat dupa momentele in care era lipsit de discernamant si intr-o avansata etapa din boala care i-a macinat ultimii ani din viata.
Acum, tot ce mai ramane, este sa imbracati pana la final, masca jenibila a ipocriziei si falsitatii deontologice. In mod cert, veti parea afectati profund de disparitia maestrului Iurie Darie.


La slujba de ingropaciune, parca, va si vad : veti pleca capul, impreuna cu multimea stransa, in timp ce ridicati usor blitul deasupra sicriului sa ii surpindeti ultima imagine de dinaintea baterii cuielor. Sa aveti stirea, exclusivitatea, sa va doborati concurenta si sa faceti ratingul ce va va justifica jenibila prestatie si mizerul salariu cu care va hraniti existenta efemera. Si, nu intelegeti, de ce vi se spune la peiorativ "jurnalisti" !

In ultimii ani, s-au spus multe, despre unul dintre ultimii "supravietuitori" din cel mai bun serial de comedie romanesc dpdv personal - Brigada Diverse (B.D.). Un actor cu o cariera remarcabila, un barbat inalt, bine facut si cu o charisma incontestabila. Mai jos, una dintre partile acestui serial "B.D. - La munte si la mare" :


Din pacate, multi ati comentat, ca de obicei - judecand, fara vreeun drept, prestatiile extravagante : poze si filme, in care apare alaturi de cea care l-a ingrijit si iubit pana la veneratie - Anca Pandrea. Ce nu am inteles, dar nu e treaba mea sa judec : ce cauta maestrul Iurie Darie la emisiuni jenibile precum "Acces Direct" sau "Un Show Pacatos"?!

M-a surpins, intotdeauna, la Iurie Darie, dictia si felul "enervant de profesional" cu care a imbracat mantia de actor cu care a fermecat generatiile parintilor nostri. Pe mine, m-a cucerit, iremediabil, dupa rolul tovarasului maior Dobrescu din serialul mai sus mentionat - Brigada Diverse. 

Nu fac apologia marilor actori romani care ne-au parasit in ultimii ani. Cu mare drag, as renunta, daca as vedea generatia noua venind cu nume exponentiale. Si, din pacate, sunt extrem de putini. Fata de cati ne-au parasit, in ultimii ani. Am scris, la vremea despartirii, despre unii : Gheorghe Dinica, Stefan Iordache, Jean Constantin, Puiu Calinescu, Dem Radulescu, Nicu Constantin, Ovidiu-Iuliu Moldovan, Adrian Pintea.

De buna seama, mi-a fost destul de greu, sa gasesc o poza exponentiala pentru acest mare actor : la propriu, dar si la figurat. Internetul, este plin de poze in care ne este prezentat in ultimii ani ai vietii lui. Poze in urma deciziei de a poza nud, alaturi de sotia lui. O decizie delicata, pe care trebuie sa i-o respectam si sa nu o comentam prea mult.

Am preferat, sa il prezint pe Iurie Darie, asa cum a fost - conform principiului : trebuie sa vedem, mereu, partea buna a lucrurilor, partea plina a paharului. De aceea, poza aleasa, acest articol si aceasta abordare pe care am preferat-o in ziua in care spunem : Adio, maestre Iurie Darie .. 

Daca aveti ceva de comentat, ori o alta opinie, aveti cuvantul :

2 comentarii:

  1. Mare pacat ca pierdem toti oamenii valorosi care au mai ramas pe lume..

    RăspundețiȘtergere
  2. acest lucru e inevitabil, pana la urma ! problema e, ca din urma sunt putine talente la acelasi nivel.

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)