joi, 15 noiembrie 2012

Revista Noastra : 100 ani in Liceul Unirea Focsani

Liceul "Unirea" Focsani a fost infiintat pe 7 ianuarie 1866 prin Ordinul Domnesc nr. 26512 din 10 august 1865 fiind intre primele unitati de invatamant aparute in Romania. Primul Monitor oficial din 19 aprilie/1 mai 1880 are la pagina 2847 Decretul Regal al lui Carol I care stabileste numele de "Gimnasiul Unirea". E liceul unde am studiat si absolvit cu mandrie cei mai frumosi ani din adolescenta. Am petrecut, clipe minunate, alaturi de colegii mei si domnii profesori, motiv pentru care azi pastrez si promovez valorile din Colegiul National "Unirea" Focsani.

La noi, la C.N.U. - exista si alte frumoase traditii pe care le pastram, promovam si predam generatiilor urmatoare de elevi. Una dintre acestea este continuarea existentei pentru "Revista Noastra" ! Astazi, uniristii aniverseaza implinirea a 100 ani de la aparitia primului numar. Intre 1912 - 2012 multi elevi si dascali meritorii au scris articole in care a fost promovat ceva la care toti tinem si pretuim - "spiritul de unirist" ! Ma gandesc, la : profesorii Dimitrie Papadopol (limba germana), I.M. Rascu sau Petrache Dima (limba romana). 




La Multi Ani, Revista Noastra - articole interesante pentru actuala generatie de elevi ori cei care am absolvit pentru a o parcurge cu acelasi interes si curiozitate ca in vremea in care eram boboci. Astazi, este o noua zi, in care pot sa reafirm cu aceeasi mandrie sloganul CNU - "Mandru, pentru ca sunt UNIRIST" :)





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)