luni, 19 noiembrie 2012

Google PageRank Update


Google a dat recent refresh la PageRank - instrument foarte util pentru orice blogger interesat de o buna imagine, notorietate si credibilitate pe internet. PageRank reprezinta un algoritm de analiza si apreciere a relevantei unui site sau blog pe internet. Numele provine de la informaticianul american Larry Page, care a dezvoltat algoritmul la Universitatea Stanford.
 

PageRank functioneaza in felul urmator : daca pagina A are un link catre pagina B, atunci A afirma despre B ca acesta este important si trebuie sa fie mai bine cotat in clasamente. Cu cat creste numarul legaturilor calitative catre un site, cu atat PageRank-ul acestuia va fi mai mare. PageRank este un numar intreg cu valori cuprinse intre 0 si 10. 


Ca si pana acum, acest blog pastreaza trendul constant, stabil si predictibil pe care il are din Octombrie 2007 cand l-am creat. Am un PageRank 4, in conditiile in care Google se autoapreciaza la PR 9 iar majoritatea site-urilor de socializare: Facebook, Twitter, etc au un PageRank in jurul cifrei 6. 


Ati observat modificari de la ultimul update ? Voi, ce PageRank aveti si cum a evoluat in decursul anilor ? 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)