marți, 21 august 2012

Referendum Invalidat : Basescu se intoarce la Cotroceni !




Referendumul a fost INVALIDAT de catre Curtea Constitutionala a Romaniei cu o decizie de 6-3 din cei 9 judecatori ! Asta inseamna, ca Traian Basescu se intoarce la Palatul Cotroceni ! 
De azi, VOTUL nu mai este instrumentul democratiei si un drept ci un mijloc prin care 9 oameni numiti politic (de toate partidele) decid discretionar contra a 8.500.000 romani !


As prefera ca institutiile statului in baza atributiilor conferite de legi sa isi vada de treaba lor, ma refer in primul rand la Guvern si Ministere, apoi la Parlament si Consiliile Locale ori Judetene. Abia in ultimul rand, asa cum ar fi normal in Romania, la institutia Presedintelui Romaniei.

Trebuie sa intelegem, odata pentru totdeauna, ca seful statului nu e "buricul pamantului" sau "miezul din dodoasca" (dupa cum preferati) in sistemul constitutional romanesc ! Din pacate, fortarile repetate din partea lui Traian Basescu ale atributiilor, in sensul imixtiunii in celelalte puteri ale statului (legislativa, executiva si judecatoreaca) au determinat aceasta "blocada politica", bi-polarizare si tensionare excesiva din ultimii ani !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)