miercuri, 8 august 2012

Ziua Internationala a Tineretului - Lampioniada TNL Focsani : Comunicat de Presa





Organizația TNL Focșani vă invită duminică, 12 august 2012, cand aniveram Ziua Internationala a Tineretului, la cea mai mare lansare de lampioane din jud. Vrancea, eveniment ce va avea loc în Piața Gării din Focșani începând cu orele 20:00

Lampioanele, denumite cosmopolit "lanterne veneţiene", sunt felinare făcute din hârtie albă sau colorată, pergament sau material textil translucid, adesea plisate ca un acordeon, avand ca întrebuințare iluminarea în împrejurări festive. 

Prin derularea proiectului "Lampioniada TNL Focșani" ne propunem lansarea simultană a peste 200 de lampioane. Lampioanele sunt foarte ușor de utilizat, fiind, de asemenea, sigure și ecologice. Nu trebuie decât sa aveti răbdare cateva minute, timp suficient astfel incât luminile cǎţǎrǎtoare sa ofere o imagine inedita.

"Defilarea" pe cer a lampioanelor nu va dura foarte mult, insa amintirea acelor clipe va fi una de neuitat. Tradiţia eliberării lampioanelor zburătoare este veche de aproape de 2000 de ani. Incă din zorii acestei traditii, oamenii au crezut că scrierea dorintelor lor pe misterioasele obiecte zburatoare inseamna, implicit, si indeplinirea negresita a acestora.

La eveniment va fi prezent si viceprimarul Municipiului Focşani - Tudorel Trofin, care invita focşănenii în Piaţa Gării pentru a-şi pune o dorinţă in legatura cu oraşul Focsani. Toate aceste dorinţe vor putea fi scrise, mai apoi citite de Viceprimarul liberal, analizate şi, în măsura posibilităților, vor fi puse in practica pe durata mandatului său.

Ziua Internațională a Tineretului se sărbătorește în fiecare an pe 12 august. Noi, tinerii liberali focsaneni , am ales această dată pentru a organiza şi în orașul nostru un eveniment inedit, dedicat tuturor vrâncenilor cu sufletul mereu tânăr. 




Va inscrieti si primiti un lampion: http://www.facebook.com/tnl.focsani.vn/app_100986888577

Pagină Facebook TNL Focsani : http://www.facebook.com/tnl.focsani.vn 


Comunicatul l-am primit din partea echipei TNL Focsani. Clipul ales nu trebuie sa va faca sa credeti ca se va petrece ceva similar si in orasul nostru. Totusi, vom avea peste 200 lampioane - mai mult decat suficiente, pentru Focsani si locatia aleasa.

Motivatia acestui proiect pentru tinerii liberali focsaneni a fost lansarea din iunie 2012 a aproximativ 12000 lampioane simultan in Iasi. Recordul a fost mologat de Cartea Recordurilor - prestigioasa Guinness World Records.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)