joi, 14 iunie 2012

Sorina Placinta demisioneaza din PDL si se inscrie in PNL




Sorina Placinta a anuntat ca paraseste grupul parlamentar al PDL si s-a inscris in PNL. Gestul  domniei sale e firesc - in acceptabilitatea notiunii de "firesc" (d)in Politichia Mioritica !

Dansa a anuntat aceasta intentie, inca de la motiunea depusa de USL contra fostului guvern M.R. Ungureanu. Atunci a intentionat sa voteze pentru motiune dar, acuzand unele presiuni, s-a abtinut de la vot, parasind plenul Parlamentului !

Sorina Placinta, a declarat ieri : "Rămân un politician de dreapta în această uniune multidoctrinară. Cred că în această perioadă de criză este nevoie de întărirea ideilor de dreapta, mai ales în plan economic. Sunt un om de afaceri, ştiu ce înseamnă mediul privat şi de aceea cred că este de datoria mea să lucrăm în această uniune naţională pentru liniştea acestui popor. Nu cred în viabilitatea unui pol de dreapta concentrat în jurul fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu".

Ramane de vazut, daca Sorina Placinta se va alatura organizatiei PNL Vrancea ! Avand in vedere faptul ca dansa a activat in ultima vreme (parasind organizatia PDL Vrancea) in cadrul PDL Bucuresti in echipa condusa de Elena Udrea in care a fost Prim-Vicepresedinte PDL Bucuresti.

Nu comentez, de ce a abandonat electoratul care a investit-o cu mandatul de Senator de Vrancea. Dansa, va trebui sa clarifice acest aspect. Nici latura morala a deciziei, trecand demultisor de stadiul in care sa mai cred ca politica in Romania se face exclusiv pe principii si doctrina.

In ultima declaratie facuta, senatorul de Vrancea spune ca : "În Vrancea, PSD a avut întotdeauna un scor mare, iar partidele de dreapta un scor mai mic. Aşa a fost, aşa s-a moştenit, nu discutăm de ce. Îmi pare rău că domnul preşedinte ales al Consiliului Judeţean Vrancea nu a avut contracandidat. Chiar dacă acum am trecut de partea USL-ului, la PNL, cred că atunci când nu ai competitor, nu îţi face bine nici ţie ca politician, dar nici democraţiei".

Oportunitatea gestului Sorinei Placinta, inseamna un real sprijin in vederea campaniei de la Alegerile Parlamentare, pentru PNL Vrancea, dpdv financiar, logistic si al conexiunilor.

PS : Marian Oprisan - Presedintele Vrancei - reales la recentul scrutin, condamna gestul primirii doamnei senator  Sorina Placinta in PNL Vrancea. Desi, la momentul in care domnia sa anunta votarea motiunii USL, saluta gestul si o felicita pentru atitudinea din acel moment. Iarasi, ma abtin, sa comentez - intuiti si voi destul de bine substratul acestei declaratii.

Cititi, mai multe, in interviul dat ieri de Sorina Placinta pentru Q-Magazine !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)