marți, 17 ianuarie 2012

Comparo.Ro - un site care simplifica cumparaturile online !




Site-ul Comparo este structurat pe 6 mari sectiuni : asigurari, produse bancare, invstitii financiare, shopping, stiri, reduceri. Se dovedeste foarte util, in cazul in care doresti sa economisesti timp si sa alegi cea mai buna oferta de pe piata - vorbind despre cumparaturile online.
Prin urmare, pe acest site, vei gasi cel mai bun pret intr-un timp cat mai scurt, pentru un anumit produs de care ai nevoie la un moment dat. Deocamdata, site-ul se afla intr-o versiune Beta, ceea ce presupune ca cei care se ocupa de el, vor veni cu o versiune finala, la care lucreaza in acest moment.

Site-ul despre care vreau sa va vorbesc Comparo.RO este util  daca doresti sa compari produse : Calculatoare, Laptopuri, Televizoare, Monitoare,  Imprimante, Telefoane mobile, Camere foto, Electrocasnice, Carti.
Poti primi o serie de reduceri la : Produse, Servicii veterinare, Sport, Frumusete, Donatii, Timp liber, Produse/servicii copii, Servicii IT, Cursuri.
De asemenea, in cazul in care esti interesat sa compari asigurari precum : Asigurari RCA, Asigurari CASCO, Asigurari locuinta, Asigurari medicale de calatorie, Asigurari CMR, Asigurari Malpraxis, Asigurari CARGO, Asigurari de viata.

In partea dreapta-sus gasim 2 rubrici importante in conceptia mea, pentru a intelege mai bine motivatia ce a stat la baza aparitiei acestui site : 

- despre : aflam despre acest proiect menit sa informeze corect si eficient vizitatorii sai, despre o gama variata de servicii si produse. Pornind de la asigurari si produse financiare, pana la produse de larg consum si reduceri, site-ul acesta este locul unde te poti informa corect despre caracteristicile si preturile acestora si de unde poti opta sa le comanzi online.
Apare o intrebare fireasca - cine a dezvoltat acest site ? Este vorba despre o echipa de 10 tineri romani, cu experienta in domeniul aplicatiilor web si a marketingului online, avand o experienta de peste 5 ani in dezvoltarea de solutii orientate catre clienti.

- cum functioneaza : selectam sectiunea dorita si urmam indicatiile de mai jos :
* Asigurari - ca de obicei, cautam cel mai ieftin RCA. Pentru aceasta, alegi din meniul principal tipul de asigurare cautat, introduci datele pentru a afla tarifele si trimiti comanda, in cazul in care te-ai decis la una dintre societatile de asigurare.
* Produse financiare - Sectiunea de comparatii de produse financiare (credite ipotecare, de nevoi personale, etc). Dupa ce alegi creditul dorit, vei fi directionat catre pagina acestora, unde vei putea afla daca te califici pentru a obtine acel credit. Ulterior, vei fi contactat de un reprezentant al bancii alese, care iti va cere cateva informatii suplimentare si iti va da un raspuns in cateva zile.

Sa vorbim putin si despre retele sociale. Observ prezenta butoanelor absolut necesare in orice site : cel de Facebook si de Twitter. De asemenea, unul pentru Rss Feed care nu este functional (probabil din cauza faptului ca vorbim de o versiune beta a acestui site). Le dau un sfat : nu ar strica, sa incerce sa isi faca update-uri pentru a avea o prezenta si o constanta in retele sociale.

Concluzia mea este ca avem in sprijinul nostru, un nou proiect online din Romania, care ne ajuta sa gasim si sa comparam preturile a mii de produse. Momentan, asa cum va spuneam, functioneaza in versiune Beta (de testare), mai mult ca un agregator de produse. Dar, pe viitor, majoritatea produselor vor putea fi comparate in functie de pret. 
Luati-va adio, la drumurile facute la magazine ori la banci, dar chiar si pe alte site-uri de unde putem sa facem cumparaturi online. Ganditi-va, la cazul in care ne achizitionam un telefon mobil si studiem (cel putin eu asa procedez) zeci de site-uri cu preturi diferite. De acum, totul se simplifica !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)