marți, 10 august 2010

Scoala de Vara : Voluntariat si Asociativitate - august 2010 Sinaia !

Datorita importantei de care se bucura voluntariatul la nivel european, Comisia Europeana hotarât ca anul 2011 sa fie declarat Anul European al Voluntariatului.

Pentru Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret voluntariatul, conceput si ca o forma de educatie nonformala, reprezinta o prioritate, recunoscând valoarea activitatii de voluntariat in promovarea coeziunii sociale si economice.

In acest context, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret a inclus in cadrul proiectului „Implicare, Invatare, Inovare - Frontierele Cunoasterii”, modulul „VOLUNTARIAT SI ASOCIATIVITATE”, care sa reliefeze asociativitatea tinerilor si activitatea de voluntariat in Romania.

Astfel, modulul „Voluntariat si Asociativitate” care se va desfasura in perioada 10 - 17 august 2010, la Sinaia, organizat in parteneriat cu organizatii de tineret si voluntariat reprezentative din Romania, Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, Consiliul Tineretului din Romania si A.R.T. Fusion, isi propune sa intreprinda consultari semnificative cu acest sector, in vederea elaborarii unor planuri si strategii pentru recunoasterea, valorizarea, sustinerea, facilitarea si incurajarea activitatii de voluntariat. Dincolo de impactul economic, accentul va fi pus pe „efectul” voluntariatului de a crea retele sociale, de creare a unor structuri asociative de tineret locale care se auto-activeaza pentru solutionarea problemelor care apar in comunitate, de a pune bazele unui parteneriat in comunitate.

Consultarile, dezbaterile, schimburile de experienta si de actiuni exemplare se vor purta pe aspecte relevante ale asociativitatii si voluntariatului : Asociativitatea si Voluntariatul in termeni generali, Voluntariatul si dezvoltarea comunitara, Voluntariatul si dezvoltarea personala, Voluntariatul Alt-Fel, Asociativitatea si democratia participativa. Si, nu in ultimul rand, o sectiune a asociativitatii si voluntariatului ca povesti de succes, o impartasire a propriilor experiente. Agenda va cuprinde metode nonformale de tipul „Dezbateri parlamentare” , „Metoda acvariului”, „Teatru Forum”, „Biblioteca vie”. Pentru mai multe detalii si procedura de inscriere, accesati urmatorul link.



6 comentarii:

  1. Asta zici ca e un fel de gluma cu anul voluntariatului, la cat de putine locuri de munca vor fi in 2011 :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai dreptate, Bogdane ;)e mai mult o prezentare a unui proiect interesant, de care am luat cunostinta abia in acel moment.

      Ștergere
  2. @ Iulia : poate sunt interesati cei aflati in evidenta statului ca fiind in somaj, sau viitorii someri ce urmeaza a fi disponibilizati de catre BOCanila, dintre bugetari...desi, dupa mine, targetul este in zona liceenilor si studentilor. acestia ar putea acumula o minima si utila experienta, macar dpdv al lucrului in echipa, proiectelor cu termen si responsabilizarii lor !nu de alta dar, dupa terminarea unei forme de studiu, multi se plang de faptul ca nu au muncit, nu au experienta... ce i-a oprit sa se informeze si sa aplice la fel si fel de proiecte ? chiar si neremunerate ! angajatorul din ziua de azi, apreciaza un tanar care are bifate cateva proiecte de acest gen, pana sa faca primii pasi pe piata muncii, ca angajat cu contract, colaborator, PFA, etc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, si eu sunt de acord cu lucrurile astea. Si eu am lucrat inca din facultate, desi nu era vorba de bani. Orice experienta in asa numitul camp al muncii e benefica si va fi apreciata de viitorii angajatori.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-ar fi placut si mie, dar ce sa fac daca am citi abia azi?:(

    RăspundețiȘtergere
  5. Vad ca data publicarii a fost chiar prima zi a scolii de vara - ar fi fost poate interesant sa scrii despre asta mai devreme. :)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)