marți, 10 septembrie 2013

Rosia Montana : Actiunile Gabriel Resources scad la Bursa

Cotatia actiuniilor Gabriel Resources : pentru a intelege de ce sunt in scadere, corelati-le cu recentele declaratii ale partidelor politice. Aspectul care a cantarit cel mai mult si a fost observat de analistii de la Bursa, a fost pozitionarea PNL dupa declaratia lui Crin Antonescu.


Liderul PNL a fortat mana Premierului Victor Ponta si inclinarea balantei in USL catre blocarea proiectului ! Brokerii si consultantii urmaresc viata social-politica iar recentele demonstratii ale militantilor pentru oprirea proiectului de la Rosia Montana din Piata Universitatii au contat.


Concluzia acestor zile este ca Romania incepe sa invete in strada cu e treaba cu exercitarea drepturilor, apararea resurselor si renasterea civismului. Speculantii pe piata bursiera vor cauta sa profite de aceste evenimente din spatiul public. Ei vor incerca sa anticipeze prin a vinde sau a cumpara aceste actiuni. Ce va urma, vom vedea zilele urmatoare, in functie de ce va decide Parlamentul Romaniei !

5 comentarii:

  1. Este interesant cat de repede a scazut, am remarcat asta inca de ieri.., sa vezi ce o sa creasca daca se adevereste ce zic astia cu despagubiri uriase in caz de respingere a proiectului si se razgandesc si il aproba..

    RăspundețiȘtergere
  2. @ George :
    crezi ca Parlamentul va trece proiectul Rosia Montana ?
    doar ca sa nu plateasca despagubiri catre Gabriel Resources ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu, din ce am citit pe diagonala la un moment dat pe net, am inteles ca ar fi vorba de aprox. 300mil $ ceea ce ar fi cam mult.., pe de alta parte am inteles ca astia s-ar plati doar daca parlamentul ar trece proiectul si s-ar interzice apoi.. Nu am analizat atat de mult problema, uite, azi am dat peste un articol interesant : http://www.nasul.tv/2013/09/10/planul-secret-pentru-rosia-montana/ / Poti sterge tu link-ul din comentariu daca te deranjeaza.

    RăspundețiȘtergere
  4. In cazul acesta, Parlamentul ar fii chiar cinic, daca ar trece proiectul.
    Doar ca Gabriel Resources sa se prevaleze de acest detaliu.
    Si, in final, pentru a castiga in instanta o despagubire.
    Trebuie verificata suma, pare foarte mare ..

    RăspundețiȘtergere
  5. Faptul ca actiunile Gabriel Resources scad la bursa este un lucru normal, insa in scurt timp acestea vor reveni la normal. Proiectul minier de la Rosia Montana ar aduce, in principiu cateva sute de milioane de euro la bugetul statului. Problema care trebuie pusa, are ca obiectiv siguranta locuitorilor de la Rosia, dar si faptul ca intr-un final resursele vor disparea la fel ca si banii primiti de la RMGC. Important este ca la final, sa merite acest efort ori politicienii nostri nu stiu daca se gandesc si la acest aspect.

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)