miercuri, 8 mai 2013

State of RO #Domains



Agile Media este o agentie despre care scriu prima data. In mod cert, va voi mai prezenta infografice de la ei, cum este cel de astazi despre starea domeniilor .ro intitulat sugestiv - State of RO. Trebuie sa stiti, ca cei de la Agile Media este printre putinele agentii care monitorizeaza in mod continuu toate domeniile .ro ~ daca nu cumva, este si singura ! Numarul acestor domenii, se ridica la o cifra aproximativa de 350.000 siteuri. Asta desi, la RoTLD exista o statistica cu un numar de 600.000 domenii. 






In mod firesc, va intrebati : de unde aceasta diferenta ! Raspunsul este simplu si il veti intelege fie si numai daca veti parcurge datele din statisticile oficiale facute publice in urma cercetarilor efectuate de Agile Media ~ dupa cum puteti observa si in aceste 3 capturi din articolul de fata. De asemenea, eu va sfatuiesc, pentru o analiza detaliata, sa preluati un Infografic Domenii despre starea domeniilor .ro prezentata in infografic. Cateva date - dintr-un total de domenii analizate : 38% sunt moarte si nu pot fi accesate, restul de 62% sunt live. Procentul de domenii cumparate si nefolosite este destul de mare.



Concluzia mea : avem in .Ro multe domenii moarte pentru ca exista aceasta rezervare pe viata. Daca ar fi cu plata anuala, cred ca ar disparea cel putin 2/3 dintre domeniile inactive. Aici, o responsabilitate o are si RoTLD.ro care mentine taxa pe viata, sper sa isi dea seama si sa puna o taxa anuala. Inchei acest articol, amintindu-mi de o initiativa a unui parlamentar al PNL - Laurentiu Tigaeru-Rosca, care este exact pe aceasta tema. Apreciez, ca trebuie aprofundata discutia si, este bine, ca si la nivel legal, in forul legislativ, exista vointa politica in acest sens.





2 comentarii:

  1. ce anume este interesant, din acest studiu destul de complex prin datele furnizate ? nu ma astept la un raspuns / feedback, inafara de interesul tau de a lasa acest link ..

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)