sâmbătă, 4 mai 2013

Hristos a Inviat : Pasti Linistit si Fericit !



"Ce face un CAL intr-un CAMP cu MARIHUANA : Paste Fericit" - este una din  glumitele penibile care inca mai circula prin mesaje si e share-uita pe Facebook. Sper sa nu mai primesc asa ceva pe telefonul mobil sau in retele sociale !

Nu mai consumati SMS-uri lipsite de consistenta si mesaj care incep cu "FIE CA.." ! Stiu, e mai usor cu copy-paste, pt unii dintre voi ~ dar cei care ne-am saturat de clisee si copy-paste va vom aprecia pentru creativitate si originalitate ;)


Ah, sa nu uit sa fiu malitios pana la final : de ce trebuie "Sa fim mai buni, macar acum" ?! Seamana cu situatia in care oferim flori fetelor/femeilor "Macar atunci" de 1 si 8 martie ! Inca ceva : incercati sa va corectati : se spune Paști si nu Paste - click pt explicatie !!



Eu va doresc cateva zile linistite care sa ne apropie de lucrurile simple, persoanele dragi si aromele pregatite in bucatarie ! Prin ele, devenim usor nostalgici, amintindu-ne de copilarie cand asteptam savarsirea ritiualului magic al produselor realizate de mamele si bunicele noastre : cozonac, pasca, drob, oua rosii si alte bunatatiuri ~ dupa Postul PASTILOR !

Va invit, sa gustam cu moderatie din toate acestea, bucurandu-ne la nivel vizual, olfactic, senzorial de aceasta aroma faina a sarbatorii ! Dar, sa nu uitam, de la ce pleaca totul : Invierea lui Iisus ~ prilej de reflectie, meditatie si renastere a unor sperante, idealuri si dorinte ale fiecaruia dintre noi ! Va doresc, un Pasti Linistit si Fericit cu cei de langa voi ;)



5 comentarii:

  1. Sunt corecte ambele variante. In DEX gasesti si Paste.

    RăspundețiȘtergere
  2. DOOM (Dictionarul ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane) :!paște/paști (paine sfintita) s.n.pl.art. paștele/paștile!Paște (sarbatoare) s.propriu m.pl.Paști (doi Paști, dar pl.n. Sfintele Paști)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Madalin : Fiind curios de fel si dornic de a lamuri unele controverse, intre timp am mai parcurs alte texte si interpretari.Am ajuns la urmatoarea concluzie : in ultimii ani s-au uniformizat sensurile celor 2 cuvinte : in sensul in care sunt acceptate amandoua ! Desi, pana prin 2005 cand a aparut ultimul DOOM (daca nu gresesc eu anul) - corect era PASTI, NU PASTE :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru articol!

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)