sâmbătă, 25 mai 2013

Borussia - Bayern : UEFA Champions League, Wembley Arena




Bayern - Borussia : Finala UEFA Champions League are loc deseara pe Wembley Arena in Londra. E o confruntare corecta a 2 echipe germane in actul final al competitiei supreme in Europa. Fotbalul german ne demonstreaza ca este cel mai bun din Europa de cativa ani buni.


In 2013, galben-negrii din Renania de Nord - Westfalia vor trebui sa faca fata insa unui tavalug in forta practicat de bavarezii de la Bayern care impresioneaza prin forta, viteza si numarul mare de goluri inscrise pana acum. Numai celor de la Barcelona le-au dat vreo 7 in semifinale. 

Este cert, Bayern este favorita si prin prisma faptului ca au o constanta in ultimii ani cand au ajuns mereu in finala Champions league ; din pacate pentru ei, fiind invinsi mereu de alte echipe. Deseara, vor avea ocazia sa isi ia revansa si sa invinga, ceea ce este foarte probabil.

Totusi : de ce sustin eu Borussia Dortmund ? 
Simplu, pentru ca desi sunt o echipa mai mica in Germania si trofee mai putine fata de cei de la Bayern Munchen, practica de 2-3 ani, in conceptia mea si a multora care analizeaza dpdv calitativ prestatia lor, cel mai fruomos fotbal din Europa. Alaturi de Barcelona, dar in cazul catalanilor e usor cu atatia jucatori exponentiali.



Din fotbalul german eu sunt fan Borussia Dortmund inca din liceu, pe vremea cand galben-negrii faceau furori cu o echipa fantastica care a reusit sa catige finala Champions League in anul 1997 in fata celor de la Juventus Torino. In  1997 am avut duelul celebru a 2 jucatori magici : Andreas Moeller si Alex Del Piero si am fost un pic trist : deoarece "batrana doamna" Juve ~ echipa mea de suflet, a fost invinsa ! 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dYuD8QJDq5U]

Antrenorul Jurgen Klopp este un alt motiv : un "antrenor no-name" pana acum cativa ani cand reusea sa aduca primul titlu la Dortmund dupa o pauza de foarte multi ani. Mario Gotze este briliantul de la BVB care, din pacate, a semnat deja cu rivalii din finala de deseara si, pe fondul unei accidentari, nu va juca ! Fanii sunt extrem de dezamagiti fata de cel mai talentat jucator din generatia sa in acest moment in fotbalul german. 

O alta dezamagire a fanilor consta in imposibilitatea de a face o coregrafie in tribune care este considerata la acest moment cea mai frumoasa si spectaculoasa din lume - meciurile lor de acasa sunt adevarate showuri in tribune. Autoritatile britanice, au interzis intrarea cu un steag urias in tribune si materiale de prezentare ; in schimb, au permis consumul bauturilor alcoolice in proximitatea arenei Wembley : deh, ratiunile economice vor prima mereu in fata celor de spectacol :)


BORUSSIA DORTMUND vs BAYERN MUNCHEN :
Ora: 21:45; Stadion: Wembley (Londra); Arbitru: Nicola Rizzoli (Italia); Transmisie TV : TVR 1, Digi 1, Dolce 1
 
BORUSSIA: Weidenfeller - Piszczek, Hummels, Subotici, Schmelzer - S. Bender, Gundogan - Blaszczykowski, Reus, Grosskreutz - Lewandowski. Antrenor: Jurgen Klopp Absenţi: Gotze, Owomoyela (accidentaţi)

BAYERN: Neuer - Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba - Javi Martinez, Schweinsteiger - Robben, Muller, Ribery - Mandzukici. Antrenor: Jupp Heynckes Absenţi: Badstuber, Kroos (accidentaţi)

PARIU pentru FINALA : este o sectiune din finalul acestui articol la care propun celor interesati sa lasati optiunea voastra de scor corect pentru finala de deseara ! Ca un premiu pentru bloggerii care veti ghici scorul finalei (dupa 90 minute), veti primi un loc in sectiunea Linkuri pentru cei care aveti site/blog ! Perioada link activ : 1 luna: scor corect si 3 luni: scor corect+marcatori :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)