luni, 8 aprilie 2013

Basescu vs PDL : Eu te-am facut, eu te omor !!




"Eu te-am facut, eu te omor" a institutionalizat violenta parentala asupra copiilor care trebuie educati prin aplicarea unor masuri de coerctie fizica. Principiu imbratisat si de Traian Basescu care si-a luat ramas bun definitiv de la PDL. Strategic, Traian Basescu a procedat corect, prin delimitarea de fostul sau partid : indata ce PDL i-a zis la recentul Congres "bine, PA" - refuzand-o pe Nuti Udrea ! 


Pe viitor, Traian Basescu se va concentra pe o "Miscare Populara" (Alianta pentru D.A., Forta Civica, PNT) cu care vrea sa intre in Parlament. Cel mai probabil, un nou "partid balama" care sa incline balanta in viitoarele ecuatii parlamentare : aidoma PD intre 1996-2000.

In acest weekend, Base i-a scos la o cafea, pe cativa discipoli sedusi de mesajele subliminale ce duhnesc a hahaiala insalubra si ipocrizie desantata. Deloc intamplator, cafeneaua este situata langa sediul PDL din Modrogan - restul zecilor de cafenele din Bucuresti fiind ocupate, in mod cert :))

Traian Basescu le-a dat, cu acest prilej, o noua smetie catorva lideri PDL (Adriean Videanu, Anca Boagiu, Andreea Vass) "dezavuand mesajele dragute" ale acestora : oferindu-le o lectie despre cum sa te folosesti de oameni si formatiuni politice pentru atingerea unor scopuri exclusiv personale ..

Elena Udrea urmeaza sa plece in curand din PDL cu cativa parlamentari in Miscarea Populara. Singura sansa a "grupului Macovei" e sa ramana in PDL langa Vasile Blaga cu care isi va negocia cateva locuri eligibile pe listele PDL pentru viitorul Parlamentul European. Beneficiarii, vor fii : Monica Macovei, Cristi Preda si Teodor Baconski.

Vom avea o perioada in care Miscarea Populara va incerca sa adune sub cateva mesaje ipocrite anumite persoane seduse de mirajul de a intra in politica pe motivul stupid ca actuala clasa politica este compromisa iar partidele existente sunt lipsite de viziune, solutii, idei.

Teoretic : nu avem cum sa mai toleram partide inventate de personaje providentiale cu un trecut si prezent dubios. Nu mai poate Traian Basescu sa coaguleze o Miscare Populara, cand la recentul referenduum a primit acelasi raspuns :"bine, PA" de la majoritatea celor prezenti la urne (90%)

Practic : romanul are memoria scurta, crede in solutii miraculoase din partea unor actori politici charismatici si se lasa cumparat extrem de ieftin in preajma alegerilor. Oferta politica nu poate veni pe o piata in care cererea este extrem de slaba din partea unui electorat reticent, slab pregatit dpdv al spiritului civic si notiunilor fundamentale de democratie participativa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)