luni, 22 aprilie 2013

WEEKend LINK : Evrei, Vrancea, Focsani



Alerte Focsani e un portal dezvoltat de Tudorel Trofin (Viceprimar Focsani) si Laurentiu Tigaeru-Rosca (deputat colegiul 5 Vrancea) in sprijinul cetatenilor responsabili si implicati in online care inteleg cum e treaba cu democratia participativa. Site-ul e o interfata intre focsaneanul care intelege sa semnaleze online sau printr-o aplicatie descarcata pe smarthpone acele probleme comunitare autoritatilor locale - promovandu-se conceptul de eAdministratie. Implementarea proiectului isi propune sa contribuie la imbunatatirea implicarii sociale a focsanenilor si asumarea conceptului "prin noi insine”.




Vrancea de Poveste e un blog colectiv al unor liceeni preocupati de online si de a promova lucrurile faine din judetul nostru. Apreciez ca merita incurajati, fapt pentru care s-au si alaturat grupului bloggerilor vranceni acum cateva zile. Acestia invata la Liceul Pedagogic "Spiru-Haret" din Focsani si sigur vor da o mana de ajutor in demersurilor de a promova judetul Vrancea. Din partea mea, vor avea sustinere si le doresc mult succes ..

Comunitatea evreilor din Focsani - prezenta de ceva vreme in online printr-un site, promoveaza lucruri foarte interesante despre istoria Municipiului Focsani la care si-au adus contributia in decursul timpului. Este cunoscut faptul, la dezvoltatea orasului nostru, pe langa comunitatea de armeni si greci, evreii au avut o contributie foarte mare. Pe acest site, intretinut de catre dl Mircea Rond, veti gasi cateva documente de arhiva si o revista a comunitatii.




2 comentarii:

  1. Mult respect si apreciere pentru cei de la Spiru-Haret

    RăspundețiȘtergere
  2. la ce anume te referi ? esti din judetul Vrancea si ai studiat la Liceul Pedagogic Spiru Haret ?

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)