luni, 30 aprilie 2012

Viata Politica in Romania 2012





Fosta coalitie PDL + UDMR + UNPR + minoritatile nationale nu mai aveau de ceva vreme majoritate in Parlamentul Romaniei.
In calculul parlamentar al USL de preluare a majoritatii, au intrat si recentele racolari in randul parlamentarilor PDL, o practica blamata odinioara chiar de USL. Dar, nu-i asa : scopul scuza mijloacele.
A mai contat si votul dat pentru motiunea USL de grupul minoritatilor nationale acuzati (cu mare ipocrizie) de tradare, de catre fostul premier de trista amintire Emil Boc.


Asumarea guvernarii de catre PSD + PNL + PC, este un gest firesc. Nominalizarea lui Victor Ponta de catre Traian Basescu este un gest constitutional. Chiar daca, in Romania, "firesc si constitutional" sunt lucruri ciudate si folosite dupa bunul plac de presedintele jucator.

Este fireasca si renuntarea lui Emil Boc - inca presedinte al PDL - de a nominaliza un candidat. Este bine sa fim la curent cu evolutia politica din moment ce ne afecteaza viata si salariile (diminuate de guvernarile precedente ale PDL), sa avem optiuni argumentabile pentru alegerile locale si generale din 2012 si sa votam conform a ceea ce percepem si filtram din politica !

Viata politica va deveni din nou agitata in acest an electoral. Vor urma alegerile locale pe data de 10 iunie 2012, atunci cand ne vom alege: Primarul, Consiliul Local si Consiliul Judetean, cat si pentru Presedintele Consiliului Judetean.
In toamna, vor urma alegerile generale si alegerea unui nou Parlament, votand pentru cele 2 camere ale legislativului : Senatul si Camera Deputatior. Desigur, daca nu vor surveni modificari asupra numarului de parlamentari si fata de trecerea la o singura camera - proiect ce exista in dezbatere dar inca uitat intr-un sertar.

Voi continua sa indemn, pe cei interesati de ce ni se intampla, sa ne prezentam la vot, pentru ca optiunea noastra (indiferent care este) sa nu fie amestecata cu a celor tocmiti cu bani si alimente. Ori al celor manipulati atat de evident si de facil de Dan Diaconescu prin PP-DD la OTV.

M-ar interesa, disponibilitatea voastra de a merge la vot, in contextul in care votul are loc odata la 4 ani si observati cat de usor sunt cumparati unii. Nu vreau sa stiu ce preferinte (partide, candidati) aveti. Doar daca insistati :) 

Prin urmare : veti vota la alegerile locale din 10 iunie 2012 ? 
 

6 comentarii:

  1. ma bucur, pentru faptul ca sunteti decisa de a vota. stiu, sunt multe dezamagiri fata de majoritatea lasei politice, poate doar cateva mici exceptii !multumesc pentru rapsunsul dvs si va doresc o vara placuta si inspirata fata de optiunile si preferintele dvs din Viata Politica :)

    RăspundețiȘtergere
  2. De mers, voi merge cu siguranta - ramane de vazut cu cine voi vota. Observ cu regret ca si Ponta si-a inceput desemnarea cu stangul. Ma bucur totusi ca si-a mentinut declaratia ca Romania sa fie condusa de romani.

    RăspundețiȘtergere
  3. abordarea "scopul scuza mijloacele" este una gresita pentru ca introduce ceva arbitrar si anume "scopul": de ce "scopul" unora este mai nobil decit "scopul" altora?Eu mai degraba nu as mai pomeni de tradare! Este permis de lege? Este! Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  4. la ce desemnare te referi, Tudor ? cumva, componenta cabinetului - ministrii ?

    RăspundețiȘtergere
  5. @coolnewz : vorbeam despre "Scopul, scuza mijloacele" - dpdv al celor care au decis atragerea unor parlamentari ai PDL pentru atingerea majoritatii in Parlament si reusita motiunii de cenzura la adresa Guvernului Mihai Razvan Ungureanu. nu din punctul meu de vedere :)totusi, ma intereseaza : mergeti la vot la Alegerile Locale din Iunie 2012 ?

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)